Rajoni Shqiperia

Eeleftheros typos: Meta hodhi flakë mbi negociatat e detit

“Bombë” në kufijtë detarë greko-shqiptarë: Presidenti shqiptar bllokon
negocimin”. Me kete titull i ka komentuar gazeta greke Eeleftheros typos zhvillimet e fundit për paktin detar mes Athinës dhe Tiranës.
Media greke flet me tej per “Zjarr” në marrëdhëniet greko-shqiptare
te vëne nga presidenti i Shqipërisë, Ilir Meta, pas refuzimit të tij për të
dhënë leje për bisedime të mëtejshme me Greqinë per kufijtë detarë,
duke kërkuar më shumë informacion rreth asaj per te cilen po
negocion qeveria.

Nje dite më parë Ilir Meta tha se nuk mund te firmose mbi nje leter te bardhe, për sa i takon negociatave mes Shqiperise e Greqise per kufirin detar. “Kërkesa nuk përcakton qartë çështjen e negociatave për të cilat kërkohet autorizimi”,nënvizoi ai.