Ekstremisti katolik Dodë Gjergji genjen pa fije turpi mediat ndërkombëtare!

Sali Lajçi

Është e turpshme menyra se si klerik katolik dhe besimtarë deformojnë realitetin në Kosovë për interesa puro-religjioze, duke i dezinformuar mediat ndërkombëtare dhe me ketë paraqesin një imazh të zi për Kosovën.
Dodë Gjergji në vazhden e gënjeshtrave thotë:

1. “Besimi islam nuk është diçka që shqiptarët e kanë marrë vullnetarisht, por ka qenë diçka që ju është imponuar”;
2. “Historia kristiane është #më e #fortë se historia #otomane”; d.m.th. i bie që islami dhe myslimanët sipas tij janë histori otomane dhe disi nuk kanë rrënjë, anipse përbejnë rreth 95% të popullatës.
3. “Jemi shumë të kënaqur për shkak se #në #këtë #kohë #pasigurie #duhet #guxim i #madh që #dikush të #deklarohet se dëshiron të #kthehet në #rrënjët e #veta”.

Me ketë ai prekë dy pika:

– ulerinë me paturpësi se qënka situata delikate dhe po u dojka guxim me u deklaru katolik sikur qe ulerinin e genjenin serbët në Fushë Kosovë kur u erdhi Baba se janë shumë në rrezik nga shqiptarët, dhe
– genjen me paturpësi për rrënjet katolike dhe hiperbolizon fenomenin e laramanisë, si një fenomen i nxitur nga frika dhe qe po vazhdojka edhe sot.

Pa marrë parasysh kohen e deklaratës, kjo është një deklaratë e mbushur me mllef, plot gënjeshtra dhe tendencioze, kurse por(dh)talet ldkisto-katoliko-cerntrike sikurse gazeta “Bota Sot” kohë pas kohe rishpërndajnë këto gënjeshtra./ Gazeta Impakt

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne