Eulex feston festën e pederave

Misioni i EULEX-it në Kosovë iu është bashkangjitur sot Ditës Ndërkombëtare Kundër pederave, kështu duke vënë flamurin e LGBTI-së në ndërtesën e tyre në Prishtinë.
EULEX-i në Kosovë iu është bashkuar sot botës për të përkujtuar Ditën Ndërkombëtare kundër pederave. Trans dhe Bi.

Shefja e Misionit të EULEX-it në Kosovë, Alexandra Papadopoulou, ka thënë se parimi i tyre është mosdiskriminimit për aktivitetet e monitorimit dhe këshillimit të EULEX-it me agjencinë e zbatimit të ligjit në Kosovë.

“Ne përsërisim se në këtë ditë të drejtat e lezbikeve, homoseksualëve, biseksualëve, transgjinorëve dhe interseksualëve (LGBTI), janë të drejta të njeriut. Të gjithë njerëzit, pa marrë parasysh orientimin e tyre seksual ose identitetin gjinor, janë të lirë të jetojnë pa paragjykime, frikë, dhunë ose diskriminim”, ka thënë Papadopoulou.

Ajo ka thënë se Bashkimi Europian është i angazhuar për të luftuar diskriminimin në bazë të orientimit seksual dhe identitetit gjinor “Neni 21 i Kartës së BE-së për të Drejtat Themelore e parashikon se ‘çdo diskriminim i bazuar në çfarëdo baze si orientim seksual dhe jo vetem është iu ndalua. Nderkohe Alexndra harron qe ne nje pjese tjeter te botes bashkimi Europian nuk mbrone te drejtat e femijeve ne vendet e konfliktit,qe realisht duhen mbrojtur dhe qe eshte situate me emergjente se keta “pedera”

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne