Bota

Francezja e konvertuar ne Islam nxjerr në pah mesazhet pozitive të Islamit

Autorja franceze, Mathilde Loujayne e përqafoi fenë Islame duke theksuar mesazhet pozitive të Islamit dhe bukurinë e tij, u bëri thirrje njerëzve të përqafojnë Islamin dhe mos të mbështeten në imazhin e rremë dhe negativ të mediave perëndimore kundër Islamit.

Në një intervistë me the Union of OIC News Agencies (UNA) në margjinat e Festivalit 2 OIC në Abu Dhabi, Mathilde Loujayne ka folur për udhëtimin e saj në Islam, të cilat ajo i ka përmbledhur në librin e saj, “Big Little Steps”.

Libri, i botuar vitin e kaluar në Emiratet e Bashkuara Arabe, përpiqet që të shërbejë si udhëzues e një gruaje për të gjetur një mënyrë jetese të ekuilibruar dhe një zemër me me dritë të ndezur në Islam, si dhe sqarimin e disa nga idetë e gabuara në lidhje me Islamin.

E pyetur në lidhje me disa nga idetë e gabuara që ajo trajton në librin e saj, Loujayne tha:.. “Libri trajton idetë e gabuara në lidhje me të drejtat e grave në Islam . Ajo thekson rolin e grave myslimane në kohën e Profetit Muhammed (a.s.) dhe rolin e tyre në shoqëri, kam shkruar për të drejtat tona ekskluzive në Islam, dhe libri im ka një seksion me dhjetë të drejtat të grave tnë Islam “.

“Unë gjithashtu u përpoqa për të hedhur dritë mbi gjërat që nuk janë folur, për shembull, për shumë gra që kanë kontribuar në zbulimeve islame gjatë Epokës së Artë të Islamit,” shtoi ajo.

Loujayne gjithashtu theksoi disa nga përfitimet e ritualeve islame për trupin e njeriut, siç janë përfitimet e namazit, dhe përfitimet e agjërimit në librin e saj, duke thënë se përfitimet e tilla janë dëshmuar edhe nga shkenca e sotme modern.

Për keqkuptime në lidhje me Islamin, ajo tha: “Islami është një fe e logjikës, dhe nëse njerëzit përpiqen të kuptojnë atë, ata do të vijnë për të parë se ka gjithmonë një arsye pas çdo ajeti dhe hadithit, dhe ato janë gjithmonë për të mirën e muslimanëve dhe njerëzimit “.

Duke iu përgjigjur një pyetjeje në lidhje me arsyetimin prapa emrin e librit të saj “Hapa të mëdhej të vegjël, ” Loujayne ka thënë:

“Kjo e ka prejardhjen nga hadithi ‘Afrohuni një hap drejt meje, Unë do të afrohem dhjetë hapa drejt jush… ‘. ”

“Pra, është një mesazh se edhe nëse mendoni se hapat që bëni drejt Allahut janë të vogla, ato janë një marrëveshje e madhe dhe Zoti do të na shpërblejë për përpjekjet tona”, shtoi ajo.

Burimi: IQNA/ ML