Gjykata rrëzon kërkesën e bashkisë së Durrësit për vazhdimin e punimeve

Rrëzohet kërkesa e bashkisë Durrës për heqjen e sekuestros preventive dhe lejimin e vazhdimin e punimeve të projektit “Veliera”. Ky ka qenë vendimi i Gjykatës së Durrësit.

Punimet në këtë shesh u pezulluan në muajin mars pas protestës së një grupi aktivistësh të shoqërisë civile që thonë se cenohet trashëgimia historike dhe se projekti dëmton të dhënë të rëndësishme arkeologjike.

Aktivistët iu drejtuan gjykatës për të ndalur punimet e nisura nga Bashkia dhe gjykata mbështeti kërkesën e tyre duke vendosur sekuestron preventive.

Ndërkohë, gjatë seancës raportohet se ka patur debate mes gjykatësit dhe prokurorisë në lidhje me veprimet proceduriale.

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne