Hamasi bën thirrje për një plan kombëtar të unifikuar për t’u përballur me okupimin

Lëvizja Hamas i ka bërë thirrje popullit palestinez nga të gjitha sferat politike dhe shoqërore për të punuar në përballjen dhe frustrimin e aktiviteteve të zgjidhjve në Izrael, duke tejkaluar të gjitha dallimet e brendshme dhe duke formuluar një plan kombëtar të unifikuar.

Në një deklaratë të enjten, Hamasi tha se lidershipi i tij kishte mbajtur kohët e fundit takime me përfaqësuesit e fraksioneve dhe figurave sociale dhe kombëtare si pjesë e përpjekjeve të saj për të formuluar një plan veprimi kombëtar të aftë për t’u ballafaquar me sundimin e zioamerikanëve dhe projektet.

Lëvizja theksoi se uniteti dhe partneriteti i vërtetë kombëtar janë mënyra optimale dhe më e shkurtër për t’u përballur me okupimin, duke përsëritur gatishmërinë e saj për unitet të bazuar në rezistencën ndaj okupimit dhe mbrojtjen e Bregut Perëndimor kundër çdo plani për aneksim.

Gjithashtu kërkoi angazhimin e rezistencës popullore në të gjitha fushat e Bregut Perëndimor për të zgjidhur planet e zgjidhjes dhe aneksimit.

Burimi: D. News/ ml

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne