Rajoni

Haradinaj: Populli turk i Kosovës urë lidhëse e fuqishme me Turqinë

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj ka pritur në Qeverinë e Kosovës zëvendësministrin e Jashtëm të Turqisë, Faruk Kaymakcı, deputetë të Kuvendit nga komuniteti turk si dhe dhjetëra qytetarë, për nder të 23 prillit, Ditës së Komunitetit Turk, raporton Anadolu Agency (AA).

Në këtë ditë, Haradinaj, duke thënë se është moment i duhur për të reflektuar për marrëdhëniet shumë të mira të komunitetit turk me popullin e Kosovës, tha se roli vendimmarrës i këtij komuniteti ka avancuar në shoqëri. Ai popullin turk të Kosovës e quajti urë lidhëse në mes të Kosovës dhe Turqisë.

“Populli turk i Kosovës janë një urë lidhëse shumë e fuqishme me Republikën e Turqisë. Dhe, si rezultat i kësaj Republika e Kosovës ka një bashkëpunim shumë të mirë me Republikën e Turqisë. Dhe e falënderojmë Republikën e Turqisë që i bën përkrahjen Kosovës. Për ruajtjen e paqes me KFOR-in. Përkrahjen ekonomike, politike. Republika e Turqisë është ndër vendet e para që e ka njohur Kosovën dhe vazhdon ta përkrahë në planin ndërkombëtar”, tha Haradinaj i cili shtoi se si kryeministër angazhohet që për ditë të trajtohen kërkesa dhe tema që lidhen me jetën e turqve të Kosovës.

Zëvendësministri i Jashtëm i Turqisë, Faruk Kaymakcı, tha se gjashtë yjet në flamurin e Kosovës, përfaqësojnë gurthemelin kryesor të Kosovës. Të gjitha këto yje, që përfaqësojnë komunitetet në Kosovë, Kaymakci tha se ndjehet i kënaqur që jetojnë në paqe dhe me atmosferë shoqërore.