HISTORIANET SHQIPTARE NDAHEN NE TRE KATEGORI!

Nga Azem Kovaçi 

Kategoria e pare.

1) Ketu hyne ato te ashtuquajtur “historiane shqiptare” e vlleh te kamufluar si shqiptare..pra te gjjthe te krishter (katolik e ortodoks) te indoktrinuar ne shume raste me doktoratura te marra me plagjiarism/kopjim.

Ku bazen e shtjellimit te historise se tyre e kane vendosur ne Islamofobi dhe nje urrejtje te perçartur kunder Perandorise Osmane. Keta me qellimet e tyre djallezore e manipuluese te historise shqiptare sot e 100 vjet akoma kane nje rol te forte ne akademine shqiptare te shkencave dhe vazhdojne te helmojne gjeneratat e reja nepermjet librave shkollore.

Kategoria e dyte

2) Ketu hyne ato historiane gjysmak shqiptare te dale nga makineria komuniste e 60 vjeteve dhe keto 30 vjet “demokraci” te cilet po ashtu kane probleme me titujt e pamerituar. Keta pohojne gjysem te verteta dhe mohojne gjysmen tjeter. Por edhe keto i meshojne idese se Perandoria Osmane ‘na la mbrapa”….sepse kane frike te flasin hapur dhe te thyejne tabute manipuluese te historise. Kane frike karrieren e tyre ……se e dine…se po fole hapur neper studio televizive dhe po the te verteta historike……nuk i qasin me…..as ne media dhe as ne rrethet Akademike …te cilat vazhdojne te jene te dominuara nga grupi i pare.

Kategoria e trete

3) Ketu hyne ajo pakicë e historiave te ndershem qe mundohen te jene te denje me punen e tyre. Keta lihen menjane, nuk qasen fort nga “akademia e shkencave”…sepse keta lloj historianesh jane kunder rrymave qe ata imponojne…

…..iu desh nje akademiku anglez te konstatonte….se

”Janë 50 vitet e komunizmit për t’u fajësuar për gjendjen në Ballkan e jo 500 vite të Otomanëve.”
(Sir Noel Malcolm)/gazetaimpakt

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne