Inteligjenca artificiale; robotizimi; anti-Krishti dhe Dexhalli; epoka e diktatures teknologjike

Ne videon me siper Olsi dhe Petro Prodani diskutojne Inteligjencen Artificiale. Analizohet ndryshimi i jetes se njerezimit dhe robotizimi i qenies njerezore. Permenden filmat fantastiko-shkencore:
The surrogates
In time
1984
Minority Report
Lord of the rings etj.
Ku njerezimi parashikohet qe te jete nen kontrollin total te makinave.
Diskutohet protesta e Elon Musk-ut kunder Iphone-it i cili ka futur aplikimin e OpenAI ne sistemin Apple dhe si ky sistem do te spiunoje dhe analizoje gjithe kohen sjelljen e njerezimit.
Krahasohet diktatura teknologjike e Kines dhe diktatura bankare dhe high-tech amerikane.
Tregohet sesi njerezimi po humbet lidhjen me Zotin dhe me shpirtin dhe po pranon procesin e robotizmit dhe pse inteligjenca artificiale eshte armiku kryesor i njerezimit.
Flitet per tranzicionin e njerezimit nga epoka e kapitalizmit ne epoken e diktatures teknologjike te bankiereve. Pse bankat dhe bankieret jane armiqte e njerezimit dhe agjentet e Dexhallit qe roberojne njerezimin.
Petro ankohet pse Zoti ka lejuar mbisundimin e te pavertetes, ndersa Olsi tregon profecite kuranore dhe biblike mbi fundin e kohes, kur Anti-Krishti apo Dexhalli do te krijojne nje realitet te rreme me te cilin do te largojne njerezit ne mase nga Zoti. Permenden profecite e profetit Muhamed mbi epoken e diktatures teknologjike te Dexhallit dhe rolin e Katohenit kunder Anti-Krishtit dhe sesi epoka e diktatures teknologjike-bankiere do sjelli fundin e species njerezore.

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne