Bota

Irani i vendos forcat amerikane në rajonin e Azisë Perëndimore në listën e zezë të terrorizmit

Këshilli i Lartë Kombëtar i Sigurisë i Iranit (SNSC) ka goditur qeverinë amerikane si “përkrahës të terrorizmit”, duke caktuar forcat amerikane në Azinë Perëndimore, të njohur si Komanda Qendrore e Shteteve të Bashkuara (CENTCOM), si një “organizatë terroriste”.

Në një deklaratë të hënën, këshilli i lartë i sigurisë iraniane tha se emërtimi erdhi si një “masë reciproke” kundër veprimeve “të paligjshme dhe të padrejta” të presidentit amerikan Donald Trump në listën e listës së Gardës Islamike Revolucionare Islamike (IRGC) si një organizatë terroriste e huaj.

Ajo shtoi se CENTCOM është ngarkuar me zbatimin e politikave terroriste të qeverisë amerikane kundër vendeve në Azinë Perëndimore

Burimi: Press Tv / ML