Irlandezët të kënaqur me njohjen e shtetit të Palestinës nga vendi i tyre

Irlandezët janë të kënaqur me njohjen zyrtare nga qeveria të shtetit palestinez. Gazetari i AA-së pyeti qytetarët irlandezë në kryeqytetin Dublin për mendimet e tyre për vendimin e vendit të tyre për të njohur shtetin palestinez.

Lidhur me vendimin, qytetari irlandez Peter Sweny tha: “Irlanda është pas Palestinës sepse ne identifikohemi me popullin e shtypur. Ne kemi qenë të shtypur për 800 vjet dhe Palestina ka qenë kështu për një kohë të gjatë. Prandaj ne mbështesim Palestinën. Flamujt palestinezë janë kudo në Irlandë dhe mund të shihni shumë protesta në mbështetje të Palestinës”. Një tjetër irlandez, i cili nuk dëshironte të identifikohej e cilësoi njohjen e Palestinës si “të mrekullueshme”.

Sweny tha se ajo që Izraeli bëri në Gaza është “gjenocid”. “Izraeli ka ushtri që përdor armë tepër të këqija. Njerëzit duhet të shikojnë fosforin e bardhë dhe çfarë i bën trupit të njeriut. Ai djeg lëkurën tuaj, ju djeg gjymtyrët”, tha ai. Duke shprehur besimin e tij se Palestina duhet të njihet, ai tha: “Ky gjenocid kundër popullit palestinez duhet të ndalet përpara se i gjithë populli palestinez të vritet dhe të shkatërrohet”.

Një grua irlandeze vlerësoi vendimin e vendit të saj për të njohur Palestinën. “Edhe pjesa tjetër e botës duhet të fillojë ta bëjë këtë (njohjen), sepse mendoj se Izraeli do të shkatërrojë të gjithë popullin palestinez”, u shpreh ajo. Një i ri irlandez tha se të dy vendet duhet të konsiderohen të barabarta për të arritur paqen në rajon. Ai theksoi rëndësinë që palestinezët të ndihen të sigurt në shtëpitë e tyre./AA

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne