ISHP publikon të gjithë skemën, si përhapet COVID-19 brenda një familje

Instituti i Shëndetit Publik ka publikuar sot skemën,  si ndodh përhapja e koronavirusit në një familje, kur i prekuri i parë është nëna.

Sipas skemës së ISHP-së, në ditën e parë kur mami sëmuret izolohet për veten e saj shtatë ditë dhe për familjen e saj 14 ditë. Në ditën e tretë sëmuret fëmija i parë dhe izolimi përfundon në ditën nëntë. Më tej nëse fëmija i dytë nuk ka simptoma pas 14 ditëve dhe izolimi përfundon.

Në ditën e 13-të sëmuret dhe babai dhe duhen numëruar shtatë ditë, që i gjithë cikli i COVID-19 të jetë i përhapur në të gjithë familjen.

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne