Islamofobi Opinion

Islamo-fobia një absurditet

Imam Arber Berisha

Sot ka njerëz që kan frikë edhe prej hijes së vet,por të kesh frikë nga islami,nga paqja dhe nënshtrimi ndaj Krijuesit si krijes e mangët dhe që ke nevojë të plotësohesh,vërtet frika e tillë është tmerr-absurd.

Në fen islame nuk ka dhunë është sqaruar e vërteta nga e kota.Muslimanët e vërtet janë njerëz që synojnë paqen dhe shpërndajnë selame apo paqe mes veti dhe janë tolerant ndaj feve të tjera,këtë e ka dëshmuar historia islame dhe vet muhamedi a.s vula e pejgamberve i cili kur çliroi meken përkundër të këqiave dhe padrejtësive që mushrikët mekas u kishin bërë muslimanëve,u tha atyre dilni jeni të lirë ne nuk ju dëmtojmë dhe nuk ju bëjmë padrejtësi.

Në një rast muhamedi a.s kishte mar vesh për fqinjin e ti jahudi se ishte pa ushqim,e kishte mar gjysmën e gjellës dhe ja kishte dërguar qe edhe ai të hante dhe ushqehej njëjtë si ai. Murgjëve të shen-katherinës muhamedi a.s u kishte dhënë garanci dhe mbrojtje,për më shumë keni ligjeratën time në rrjetin youtube të cilën e kam mbajtur me 26 qershor ne Xhamin Alaudin Prishtinë, “Të drejtat e jo muslimanëve në shtetin Islam”.

Fobia në spektrin shkencore quhet një lloj frike e pa-arsyeshme,spekuluese,propaganduese dhe pa baza fakte, reale. Televizioni po na shokon çdo ditë me fytyra të rinjsh të indoktrinuar nga organizata sekrete që paraqiten islame por skan të bëjnë asgjë me islamin,duke i bërë ata të rinjë anti-humanë anti- paqësor,që atyre qe nuk e duan islamin,të kenë arsye ku të bazohen se kinse islami është njollë për njerzimin.

Ne ishim një rast me një shok që nuk dua tja përmend emrin në tavolinë duke ngrënë bukë në qendër të qytetit të bazelit,dhe kur kamarieri e pa me mjekër na than neve a është ky Usama Bin Laden dhe në mënyr ironike qeshte,por ne qeshem me panjohurin e tij rreth mjekrrës dhe islamit,sepse ne e dijmë se mjekrra është sunet dhe praktik e gjith pejgamberëve,por edhe priftërinjtë e krishter dhe ortodoks mbajnë mjekër.

Sulme,të ndryshme akuza që u bëhen muslimanëve,me qindra organizata të paguara nga sionistët në emër të islamit, fryhet zjarri i terrorit dhe dhunës e bëhen revolucione,një lloj inskenimi me një regjisor i cili aktorët i përdorë në emër të islamit.Neve nuk po na shqeteson kambana e kishës,kurse Zvicerianëve po ju shqeteson thirrja e ezanit,neve nuk na shqetësoj me dhjetra organizata protestante dhe dëshmitarëve të jehovait që në mes të rrugës na dalin me broshura e fletushka në duar të na servirin fene e tyre që tregon se vetvrasja eshet e kulmi i fes tyre dalin kudo në publik pa u penguar fare nga shteti apo komuna.

Neve nuk po na shqetesojn klubet e natës deri në ora 5 mjesit gjith natën që janë poshtë banesave dhe sna lënë fëmijët tanë e familjet tona ta bejmë gjumin si duhet,por disa sekularëve u pengon ezani 3 minuta në sabah e jo muzika 24 orë me tone të larta e shfrenuese.

Neve nuk po na pengojn te rinjt tane neper alkol e droge,por po na pengojne et rinjte tane qe shkojn ne xhami te mesoj lexim,dije,arsimim,paqe,edukim.

Neve nuk po na frikesojn hipiket e pederastet,homoseksual qe mbushin rruget e gjermanise dhe zvicres,por neve po na pengon islami qe thrret ne shpetim dhe nderim te familjes,gruas,burrit,dhe nderim te rracave njerzore. Frika dhe mos ndjekja e islamit i ka mbushur shkollat me fëmij rrugaç e drogerashë,hajdute e mafjozë. Frika dhe mos ndjekja e islamit,ka divorcuar familje te tera nen konsumimin e alkolit dhe droges dhe ka zevendesuar dashurine ndaj femijeve me ate ndaj qenve dhe maceve e derrave.

Frika dhe mos ndjekja e islamit e ka shtuar korrupsionin shpërlarjen e parave humbjen e drejtësisë,shtimin e kamatës humbjen e dashurisë ndër njerzore.Frika dhe mos ndjekja e islamit ka bërë që të adhurohet,fotografia,varri,kryqi,statujat,dielli,yjet,njeriu,muzika,ligjet e njerzve që janë formuar nga njerëzit dhe thyhen nga njerëzit e mangët.

Frika e pa-arsyeshme ndaj islamit e ka bërë njeriun si shtazë han pa qëllim jeton pa qëllim punon pa qëllim. Në lidhje me këtë për këta njerëz që kan sy por nuk shohin kanë vesh por nuk dëgjojnë dhe e shohin të vërtetën dhe nuk e pranojnë Allahu fuqiplotë thotë :

“Ata janë si kafshët, madje edhe më të humbur nga e verteta.” (El-Furkan 44)

Pra këta njerëz të helmuar dhe pluhëruar nga :

1.Helmi i mediave,lajmeve,shpifjeve antiislamiste.2.Cicëronët anti-islamistë me shkrime opinione anti islame.3.Doktrina dhe asocacione shtëpish botuese që garojnë të shkruajnë anti islam, me autorë që synojnë çmimet nobël dhe të bëhen librat më të shitur duke përdorur gjuhën më ofenduese ndaj islamit dhe Kuranit. 4.Organizata,institucione që punojnë ditë e natë anti islam.5.Mediat e filmave montazheve hollywoodiane,disneylandiane dhe telenoveliane.

U përgjigjemi me këtë ajet Kuranor : “Ata duan ta shuajnë dritën e All-llahut me gojët e tyre, po All-llahu e plotëson (e përhap) dritën e vet, edhe pse e urrejnë jobesimtarët.” (Saff ajeti 8)