Bota

Islamofobi Alon Ben- Meir sulmon përsëri Edroganin, tensionet në mesdhe po rriten për shak të tij

Islamofobi i njohur për qëndrimet e tij anti islame dhe anti turqi ka sulmuar përsëri presidentin Rexhep Tayyip Erdogan duke e akuzuar atë për rritjen e tensioneve në detin mesdhe.

Sipas tij Erdogan është një hipokrit vetëm pse ai i kërkoi presidentit të Këshillit Evropian të ketë “qëndrim të paanshëm” ndaj Turqisë, duke përmendur përshkallëzimin e tensioneve në Mesdheun lindor.

Ai i vazhdon akuzat e tij duke shkruar se veprimet e Erdoganit po shkaktojnë telashe kudo dhe fton udhëheqësit e BE se ata duhet të jenë proaktivë dhe të reagojnë.

Statusi i Alon Ben-Meir:

“Erdogan i bëri thirrje presidentit të Këshillit Evropian të ketë “qëndrim të paanshëm” ndaj Turqisë, duke përmendur përshkallëzimin e tensioneve në Mesdheun lindor. Ai nuk është asgjë tjetër veçse një hipokrit, tensionet janë rritur për shkak të veprimeve agresive të Turqisë; BE thjesht po mbron veten
Në vend që të lëshojë përpjekjet e maskuara keq të Erdoganit për të rritur fuqinë dhe ndikimin e tij, BE duhet ta bëjë të qartë se Erdogan është provokatori. Veprimet e Erdoganit po shkaktojnë telashe kudo dhe udhëheqësit e BE duhet të jenë proaktivë dhe të reagojnë.”/GazetaImpakt/