Bota

Izraeli ka në plan për të ndërtuar hotele në Jerusalemin e Vjetër

Komuna e Jerusalemit ka njoftuar se ka një plan për të ndërtuar një hotel në kodrat e lagjes Xhabel Mukaber në juglindje të qytetit të shenjtë.

Plani u miratua në procesin e planifikimit dhe do të jetë pjesë e një projekti për të ndërtuar një sërë hotelesh me pamje nga qyteti i vjetër i Jeruzalemit. Numri i përgjithshëm i dhomave në hotelet e planifikuara do të jetë 20,000.

Eksperti i tokës palestineze Khalil al-Tafkaji paralajmëroi se ky hotel dhe i tërë projekti do të përpijë kodrat e Jeruzalemit jugore, dhe dukshëm riformatizon zonën jugore, duke shtuar se hotelet gjithashtu do të ndërtohet në kurriz të tokave palestineze dhe si në qytetet -Sawahira dhe Sur Baher.

Tafkaxhi gjithashtu vuri në dukje praninë e planeve izraelite për të ndërtuar njësi banimi dhe objekte publike, duke përfshirë një çerdhe dhe një sinagogë, dhe Jabel Mukaber.

Ai shtoi se komuna izraelite synon të fillojë ndërtimin e objekteve të posaçme të përdorura për menaxhimin e hekurudhës në Jeruzalemin verior dhe në lagjen Shu’fat.

Burimi : The Palestinian Information Center/ ML

OPINIONE