Izraeli ndalon shefin e UNRWA-s të hyjë në Gaza

Izraeli i mohoi kreut të agjencisë së refugjatëve palestinezë të Kombeve të Bashkuara (UNRWA) hyrjen në Rripin e Gazës, thanë agjencia e OKB-së dhe Egjipti, duke e quajtur atë një veprim të paprecedentë në një kohë nevoje masive. Philippe Lazzarini, organizata e të cilit ka qenë në krizë që kur Izraeli akuzoi 12 nga stafi i tij për pjesëmarrje në infiltrimin e Hamasit në Izrael më 7 tetor, tha se donte të shkonte në qytetin Rafah të Gazës, por u informua se “hyrja ime në Rafah është refuzuar”. 

Izraeli i mohoi kreut të agjencisë së refugjatëve palestinezë të Kombeve të Bashkuara (UNRWA) hyrjen në Rripin e Gazës, thanë agjencia e OKB-së dhe Egjipti, duke e quajtur atë një veprim të paprecedentë në një kohë nevoje masive. Philippe Lazzarini, organizata e të cilit ka qenë në krizë që kur Izraeli akuzoi 12 nga stafi i tij për pjesëmarrje në infiltrimin e Hamasit në Izrael më 7 tetor, tha se donte të shkonte në qytetin Rafah të Gazës, por u informua se “hyrja ime në Rafah është refuzuar”. 

Izraeli i mohoi kreut të agjencisë së refugjatëve palestinezë të Kombeve të Bashkuara (UNRWA) hyrjen në Rripin e Gazës, thanë agjencia e OKB-së dhe Egjipti, duke e quajtur atë një veprim të paprecedentë në një kohë nevoje masive. Philippe Lazzarini, organizata e të cilit ka qenë në krizë që kur Izraeli akuzoi 12 nga stafi i tij për pjesëmarrje në infiltrimin e Hamasit në Izrael më 7 tetor, tha se donte të shkonte në qytetin Rafah të Gazës, por u informua se “hyrja ime në Rafah është refuzuar”. 

Izraeli i mohoi kreut të agjencisë së refugjatëve palestinezë të Kombeve të Bashkuara (UNRWA) hyrjen në Rripin e Gazës, thanë agjencia e OKB-së dhe Egjipti, duke e quajtur atë një veprim të paprecedentë në një kohë nevoje masive.

Philippe Lazzarini, organizata e të cilit ka qenë në krizë që kur Izraeli akuzoi 12 nga stafi i tij për pjesëmarrje në infiltrimin e Hamasit në Izrael më 7 tetor, tha se donte të shkonte në qytetin Rafah të Gazës, por u informua se “hyrja ime në Rafah është refuzuar”. Ministri i Jashtëm egjiptian, Sameh Shoukry, i tha Lazzarinit: “Ju u refuzuat nga qeveria izraelite, refuzuat hyrjen, e cila është një lëvizje e paprecedentë për një përfaqësues në këtë post të lartë”.

Zyra e Kryeministrit izraelit dhe Ministria e Jashtme nuk iu përgjigjën menjëherë një kërkese për koment. UNRWA është deri tani organi më i madh i ndihmës në Gaza, ku thellësia e krizës humanitare u nënvizua dje kur një raport i mbështetur nga OKB-ja paralajmëroi për urinë e afërt në veri. “Në ditën kur dalin të dhëna të reja për urinë në GAZA, autoritetet izraelite mohojnë hyrjen time në Gaza”, shkroi Lazzarini në X, duke shtuar se vizita e tij kishte për qëllim përmirësimin e operacioneve humanitare. “Kjo uria e krijuar nga njeriu nën vëzhgimin tonë është një njollë në njerëzimin tonë kolektiv,” shtoi ai./BW

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne