Janullatosi behet shqiptar: Ardit Bido, Olsi Jazexhi dhe Pirro Prifti debatojne Ortodoksine

Ardit Bido, Olsi Jazexhi dhe Pirro Prifti debatojne mbi berjen e peshkopit Janullatos shtetas shqiptar. Ardit Bido sulmon Janullatosin si grek. Pirro Prifti mbron punen e peshkopit Janullatos, ndersa Olsi Jazexhi tregon qe Ardit Bido si nje militant i PDIU-se sulmon Kishen Ortodokse dhe Komunitetin Musliman mbi baza raciste dhe ekstremiste nacionaliste. Olsi Jazexhi thote qe Bido si nje ish-musliman i konvertuar ne te krishtere ortodoks eshte nje person i pabesueshem. Sulmi i tij ndaj Haxhi Qamilit, Islamit dhe Ortodoksise eshte pjese e racizmit laik-katolik kunder muslimaneve dhe ortodokseve shqiptare.
Olsi Jazexhi permend krimet e grekeve kunder shqiptareve, por thote qe lobi katolik sulmon ortodoksine per interesa te katolicizmit. Pirro Prifti permend edhe masakrat kunder ortodokseve ne Shqiperi, djegjen e Voskopojes etj nga bandat italiane dhe austriake. Ardit Bido sulmon Pirro Priftin dhe Olsi Jazexhiun si grekomane dhe dumbabiste dhe mundohet ti paraqese si greko-turq ndersa veten e tij si patriot. Olsi Jazexhiu tregon qe Bidoja intervistohet nga Gazeta italiane Shqiptarja per te nxitur sulme kunder Greqise dhe ortodoksise. Bidoja si nje njeri i pak-edukuar dhe qe flet shqip me dialekt labi, duhet te mesoje shqip me pare dhe me pas te marri poste zyrtare. Por ne postin qe eshte si drejtor i arkivit eshte vendosur aty nga bandat e PDIU-se dhe Shpetim Idrizit qe ne Turqi kerkojne ndihmen e Erdoganit dhe flet si Haxhi Qamili, ndersa Bidoja flet kunder Haxhi Qamilit ne emision.
Olsi thote qe ne ne xhami falemi arabisht, ndersa te krishteret ortodokse kane te drejte ti falen Zotit ne greqisht. Pyet Bidon pse ai nuk sulmon prifterijte italiane katolik por sulmon vetem muslimanet dhe ortodokset? Emisioni mundohet te ekspozoje axhenden e sulmeve kunder ortodokseve dhe muslimaneve ne Shqiperi. Racizmin, islamofobine dhe ortodoksofobine qe krijoi lobi katolik ne Shqiperi.

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne