Jeremy Corbyn kërkon pezullimin e shitjes së armatimeve Arabisë Saudite

Lideri i Partisë Laburiste të Britanisë së Madhe edhe një herë kërkoi pezullimin e shitjes së armatimeve regjimit Al Saud të Arabisë Saudite.

Agjencia e lajmeve IRIB njoftoi se Jeremy Corbyn, lideri i Partisë Laburiste të Britanisë së Madhe, deklaroi: “Ne gjithmonë kemi dënuar veprimin e Arabisë Saudite në përdorimin e armëve në Jemen dhe kemi kërkuar pezullimin e shitjes së armatimeve Arabisë Saudite. Partia Laburiste në mënyrë të qartë kundërshton agresionin ushtarak kundër Jemenit dhe mbështet vendosjen e paqes në këtë vend”. Vlen të theksohet se Arabia Saudite me mbështetjen e Amerikës dhe për ta kthyer përsëri në pushtet ish-presidentin jemenas të dorëhequr Mansur Hadi, që nga marsi i vitit 2015 ka filluar agresionin ushtarak kundër Jemenit.

Lideri i Partisë Laburiste të Britanisë së Madhe edhe një herë kërkoi pezullimin e shitjes së armatimeve regjimit Al Saud të Arabisë Saudite.

Agjencia e lajmeve IRIB njoftoi se Jeremy Corbyn, lideri i Partisë Laburiste të Britanisë së Madhe, deklaroi: “Ne gjithmonë kemi dënuar veprimin e Arabisë Saudite në përdorimin e armëve në Jemen dhe kemi kërkuar pezullimin e shitjes së armatimeve Arabisë Saudite. Partia Laburiste në mënyrë të qartë kundërshton agresionin ushtarak kundër Jemenit dhe mbështet vendosjen e paqes në këtë vend”. Vlen të theksohet se Arabia Saudite me mbështetjen e Amerikës dhe për ta kthyer përsëri në pushtet ish-presidentin jemenas të dorëhequr Mansur Hadi, që nga marsi i vitit 2015 ka filluar agresionin ushtarak kundër Jemenit./ PT

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne