Bota

Kalin: Ata që marshuan për Charlie Hebdo, a do të marshojnë për myslimanët e masakruar?

Zëdhënësi i Presidencës, Ibrahim Kallën (İbrahim Kalın) tha: “Ata që marshuan për Charlie Hebdo, a do të marshojnë për myslimanët e masakruar në Zelandën e Re?”.

Kallën, në postimin e bërë në llogarinë Twitter në lidhje me sulmin terrorist ndaj dy xhamive, shkroi: “Ata që marshuan për Charlie Hebdo, a do të marshojnë për myslimanët e masakruar në Zelandën e Re. Zinë mund ta mbajnë ata që e kanë dhimbjen me të vërtetë të përbashkët”.

Në 7 janar 2015, në sulmin ndaj revistës satirike, Charlie Hedbo në Paris, Kryeqytetin e Francës humbën jetën 17 persona.

Me pjesëmarrjen e kryetarëve të shteteve dhe qeverive nga rreth 50 vende u organizua një marshim në Paris./ trt