“Kemi ngelur rrugëve”, një grup shqiptarësh të bllokuar në doganën serbe për shkak të masave kundër Covid 19

Mbyllja e kufijve për shkak të Covid 19, ka bllokuar mjaft shqiptarë të cilët për arsye të ndryshme kanë udhëtuar janë Shqipërisë ditët e fundit.

Disa prej tyre kanë kërkuar ndihmë nga autoritetet, me qëllim gjetjen e një zgjidhjeje për situatën, ndërsa shprehen se ndodhen në kufirin serb, i cili është i mbyllur për shkak të masa të ndërmarra nga qeveritë respektive me qëllim mos përhapjen e koronavirusit.

Ata deklarojnë se kanë udhëtuar nëpër disa shtete të Europës si, Belgjikë, Zvicër, Gjermani, Austri, Hungari ku i janë nënshtruar kontrollove për Covid19 dhe pasi kanë rezultuar pa probleme janë lejuar të kalojnë, por kanë hasur në pengesën e doganës serbe, ndërsa tashmë gjenden mes katër rrugëve dhe pa një zgjidhje./BW/

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne