Opinion

Kush është pas pandemisë globale COVID-19

Nga: Kevin Barrett

Cështja nëse pulat në shtëpi po kthehen në gjel u shtrua shumë mirë nga Malcolm X. Dhe kjo ishte menjëherë pas vrasjes së JFK. Malcolm X po sugjeronte që të njëjtat forca që SH.B.A. i kishin vendosur në përpjekje për të vrarë Fidel Castro, ndër të tjera, mund të jenë kapërcyer në një rast goditjeje për të vrarë Presidentin Kenedi.

Dhe sigurisht, ne e dimë se ka një farë të vërtete rreth kësaj. Sot ne e dimë se të njëjtat skuadra vrasjesh të CIA-s që ishin duke u përpjekur pa sukses për të vrarë Kastro ishin në fakt të përfshirë në vrasjen e Presidentit Kenedi. Kështu që fjalët e Malcolm X ishin mjaft të sakta. Tani, a vlen kjo për situatën e sotme të koronavirusit, në të cilën Shtetet e Bashkuara tani do të bëhen epiqendra globale e pandemisë COVID-19 sipas Organizatës Botërore të Shëndetit?

Unë mendoj se e bën, sepse ka prova të konsiderueshme rrethanore që kjo pandemic, COVID-19 ishte një armë biologjike që u vendos kundër Kinës dhe Iranit dhe u hodh përsëri kundër krijuesve të saj. Ekspertët në luftën biologjike thonë të gjithë se tradicionalisht, strategët kanë qenë skeptikë në lidhje me luftën biologjike sepse ka pikërisht atë tendencë të kthehet prapa dhe të krijojë kundërgoditje.

Viruset mutojnë, edhe nëse krijoni një lloj specifik etnik të virusit, rast i cili mund të ketë jetë pikërisht këtu. Shtetet e Bashkuara janë kapur me “presh në duar” duke grumbulluar në mënyrë të padrejtë materialin gjenetik nga kinezët, nga rusët dhe nga iranianët. Por problemi është se armët specifike gjenetike mutatojnë. Virusi po kërkon vazhdimisht të gjejë një mënyrë më të mirë për të infektuar një grup më të gjerë njerëzish.

Kështu që zakonisht do të shkojë pas njerëzve që mund të mos kenë qenë synimet kryesore, dhe kjo mund të jetë ajo që ndodhi tani. Qeveria kineze po e thotë këtë. Qeveria kineze ka akuzuar të gjithë, por zyrtarisht Shtetet e Bashkuara për vendosjen e një arme biologjike.

Media ruse e pranon këtë si rrëfimin e saj standard. Kjo është ajo që ndodhi, sipas mediave kryesore ruse. Dhe në Iran, udhëheqësit e lartë, përfshirë shefin e mbrojtjes civile, dhe në të vërtetë vetë Kryetari i Lartë, kanë lënë të kuptohet gjerësisht për të njëjtën gjë. Ne nuk i dimë detajet me siguri, nuk jemi as të sigurt se kjo hipotezë është e saktë, por duhet ta zbulojmë.

Dhe në këtë pikë, ne thjesht nuk kemi informacion të mjaftueshëm në lidhje me koronavirusin dhe programet e armëve biologjike. Ne e dimë që SH.B.A. ka një histori të tmerrshme të përdorimit të armëve biologjike kundër popullsisë.

SH.B.A.-ja hodhi më shumë se 100,000 bomba mikrobesh në Pyongyang në Korenë e Veriut gjatë Luftës Koreane, siç shpjegohet në librin e Dave Chaddock. Ky Duhet të jetë Vendi : Si U.B.A. Waged Germfare Warfare në Luftën e Koresë dhe e mohoi atë që atëherë. Ajo përdori programin japonez të luftës së mikrobeve që kishte bërë gjëra të tmerrshme për Kinën dhe Korenë gjatë Luftës së Dytë Botërore, dhe punësoi vetë ekspertët që e kishin bërë atë, dhe ata u bënë baza për programin e luftës së mikrobeve në SHBA.

SHBA gjithashtu ka sulmuar vazhdimisht Kubën me armë biologjike. Në të vërtetë ajo kishte një plan të paaftësonte tërë popullin kubanez dhe të vriste të paktën 20% të popullsisë kubaneze si një shenjë e fillimit të një pushtimi amerikan me ushtarët amerikanë, natyrisht, i mbrojtur nga vaksinat dhe maska ​​ndërsa hynë në Kubë. Dhe kjo mund të ishte miratuar në të vërtetë; kjo do të ishte bërë nëse Presidenti Kenedi nuk do ta kishte ndaluar atë.

Pra kemi precedentë të këqij historikë. Ne kemi të gjitha llojet e provave rrethanore në lidhje me mundësinë e kësaj lufte biologjike, që shpërtheu përsëri dhe doli nga dora e kontrollit dhe tani po prek vendin që ka shumë mundësi të ishte pas tij. Por ne duhet të zbulojmë nëse kjo është e vërtetë.

Ne kemi nevojë për një hetim të plotë në shkallë ndërkombëtare. Nëse do të kishim pasur atë lloj hetimi pas 11 shtatorit 2001, ne do të jetojmë sot në një botë shumë më të mirë. Fatkeqësisht, të njëjtët neokonservatorë që ishin prapa 11 shtatorit me shumë mundësi janë gjithashtu pas shpërthimit të koronavirusit. Kjo është koha për të hetuar, zbuluar të vërtetën dhe ndëshkimin e fajtorëve./Gazetaimpakt/presstv/

OPINIONE