Opinion

MARRËZI DIASPORE!

Savash VELIU

Në Facebook lexova një shkrim të Xhoe Diogardit nga Nijazi Muhamedi

8tc gSqetpdriscchehooghdrsdcnsuu anëso m1r2r:3e6dod PDh …  “Serbët u frikohen vetëm arbëreshëve..”!? “Ndalni ARBËRESHËT, se me SHQIPTARËT e tjerë i ujdisim punët vetë’’!, është një marrëzi apo një shpikje e Xhoe Diogardit që mes dites ec me fener dhe shpif si mag(ar)jistar në rrjetet sociale.!???

Ky Xho Diogardi kinse duke gjurmuar rreth historise së Maqedonisë shqiptare rreth së cilës janë thyer shpatat e aleancave pansllaviste mes vedi, por kundra shqiptarëve, në një “mbledhje” të tyre (më 1911), delegati serb u thote të tjerëve: “Këto të lëvizura që i bëjnë shqiptarët në Kosovë dhe në Shqipëri, nuk i bëjnë nga mendja e vet, po ka në Itali nja 200 mijë arbëreshë që kanë ndjenjën e lirisë dhe të pavarësisë dhe që janë edhe shumë të dijtur, dhe ata janë qe u japin mësim dhe nxitje këtyre shqiptarëve të këtejmë (duke aluduar se mund t’i blejnë dhe mashtrojnë lehtësisht)!

Edhe me rastin e Lëvizjeve për Pavarësi në Kosovë, Serbët që cilindo Fiksim të tyre zakonisht dhe patundshmërisht e USHTROJNË 100 VJET, gjithë goditjet zyrtare sërbe ishin jo rastësisht të perqendruara ndaj levizjeve diplomatiko-lobiste të arbëreshit Xhoe Dioguardi, për ta penguar mendjen dhe veprimin e tij në krah të Kosoves…etjera e tjera broçkulla nga pinjoli që i lajkaton vetes!

Dhe tash në çka aludon ky profani me këto fjalë boshe, dhe në hizmet të kujt bëhen këto deklarata narcisoide, dhe ne mullirin e kujt çon ujin ky pinjol!???

Ditë më parë lexova artikullin e Xho Diogardit me përmbajtje tendencioze me qëllim dashakeqe që negativisht më befasoj

… Prej leximit kuptohet se ky Diogardi është UDBAsh dhe Mason Amerikan si dhe pinjol i Vatikanit që gogla shet kinse për patriotizëm të Arbëreshëve frikacak e dezertor të ikur nga vatanet e vëllezërve shqiptar në mes të luftës me preteks të bashkëpunojnë me Vatikanin dhe Napolin atëkohë shtete terroriste që terrorizonin jokatolikët dhe kundër shqiptareve në favor të vazalitetit të Dukëve italian..!

Poata janë dezertorët që rrëmbyen pushtetin e Zogut në mbeshtetje të okupimit italiano-fashiste ndaj Shqiperise sepse e kanë në gjak si gjithnjë hedhje hi syve!

Po këta janë ata që rrëmbyen pushtetin e popullit prej Ballit Kombëtar në të cilën  radhiteshin Hoxhallarët më besnik të kombit tua dhurojnë komunistëve Enverist antiislam larg Kosovës.

Po ky me ata arbëresh janë përmbytësit të anijeve me shqiptar nga forcat italiane në Adriatik me preteks të riokupohet sërish Shqipëria në vitet e ’90-ta që e bënë lendin të narkotikëve të mafias italiane vetëm e vetëm për të demtuar imazhin e Shqipëris dhe shqiptarëve musliman.

Mos mendoni se gjitha këto plane urrejtëse të shprehura ndaj shumicës shqiptare bëhen pa bekimin e perëndimit euro-katolike apo atë amerikan të orkestruara nën patronazhin e Vatikanit si luftenxitësja ndaj islamit ku pretendohet pakica katolike të gllabëroj si kreu apo ajka e elites shqiptare udheheqjen e shteteve shqiptare të afërta me israelin që mbush mendjen popullit kinse katolikët janë komuniteti më superioro-intelegente mes shqiptarëve derisa komuniteti muslimanoshqiptar është “dekadente” dhe e indoktrinuar nga Evropa e nga Amerika të cilët veprojn nga jashtë dhe nga brenda shqiptarisë sipas urdhërave Masono-Jezuite të plotësojnë apetitet hegjemoniste perëndimore që vazhdimisht kanë copëtuar si shqiptarët ashtu edhe tokat e tyre në favor të krishterëve ballkanas…!

Mjerisht, Shqiptarët Katolik kanë kaluar nëpër doktrinën ushtarake Jezuite të shkolluar sipas Erazmos dhe Layolas nën opiumin ‘’Opus Dei’’, një shkollë trushpërlarëse jashtrealitetit që përgadit vazhdimisht kuadro militanësh që luftojnë paskrupullisht islamin brenda shqiptarëve. Jemi dëshmitar se çdo gjë e shenjtë islame sulmohet bashkë me klerikët e saj fetar por nuk kursehet edhe xhemaati musliman që etiketohet me preteksin si ekstremist.

Janë ata që ngrisin Katedrale mes Prishtinës kurse ashpër sulmojn ngritjen e Xhamisë po në Prishtinë ku 99% e banorëve janë musliman. Poata ngrisinë iniciativa kundër bartjes së shamisë në institucionet shtetërore kurse nxënëseve me shami u urdhërohen të largohen nga shkollimi, tani e kuptoni pse?

Në anën tjetër Shqiptarët Musliman janë detyruar të shkollohen në shkollat e indoktrinuara sllavobollshevike e ato enveriste me figurat rilindaso-katolike të hiperbolizuara derisa figurat e atdhetarëve islam do degradohen si tradhëtar të prapambetur kinse janë me ide feudaliste antievropiane me preteks të arrihet urrejtja shumë e pritur ndaj çdo muslimani shqiptar që vështir e kuptonte indoktrinimet dhe mashtrimet nga “vëllezërit” katolik. Sepse muslimanët të shkolluar mbrapsht e ndjenin veten inferior e të mjerë para botës katolike që me automatizëm fajesonte fenë kinse ajo i ka fajet per prapambetjen e tyre shekullore.

Këta të azdisurit katolikocentrist të indoktrinuar me religjiozitet fashizoide veprojn sipas parimit racist: “Nëse don të mbysish Islamin, shtype muslimanin”! Dhe tani shtrohet pyetja, nga e morrën këtë ide eugeniste?!

Kuptohet, nga agjenda e tyre perëndimore që është projektant i këtyre ideve çoroditëse antinjerëzore me pretendim të aplikohet ndaj shumicës shqiptaro-muslimane si vrasje e fjalës së lirë dhe shprehjes së vullnetit të lirë që gjithnjë të jenë të shtypur e të rrëmbyer nga pushteti oligark brenda shteteve shqiptare.

Së fundi këta të azdisur arritën edhe formacionin ushtarak të UÇK-së ta baltosin e ta degradojn si lëvizje gjithpopullore vetëm pse aty ishin bijtë dhe bijat muslimane bashkë me hoxhallarët të parët në radhët e formacioneve ushtarake siç ishte një kohë Balli Kombëtar. Pas tyre u nxitën fushatat me burgosje dhe ikuidime të një pjesë nga liderët luftarak me hoxhallar deri te margjinalizimi edhe i Adem Jasharit edhe i Hoxhë Jakup Asipit me veprimtarit e tyre të lavdishme të bëra për Komb e për Fe!

I mjafton shqiptarit musliman të shikoj rrotull vetes e ti kuptoj lojrat manipuluese që ngriten orë e çast mbi emrat katolike brenda mjediseve shqiptaro-muslimane si shembull me; Nënë Tereza, Petar Bogdani, Josif Bageri, Zef Lush Marku, Don lush Gjergji, Don Kçira, Anton Çeta… etj etj!

Dhe ndëgjojm të thonë shumë shqiptar të robëruar nga njëmendësia bolsheviko-katolike fjalët lajkatuese se: Jemi Vëllezër Katolik e Musliman. Po, e vërtetë është, por cili ‘’vëlla’’, Habili apo Kabili!???

Dhe tani një prej brengave të mëdha të shqiptarëve muslimanë janë Administrimi Politik dhe Arsimi Publik  dhe ndikimi i tyre potencial mbi rritjen dhe zhvillimin e shoqërisë shqiptare. Shikoni a i kontrollojnë shqiptaret këto Institucione shtetformesuese siç janë: Pavaresia intelektuale, ekonomike, veçanarisht ushtarake, janë institucione jetike që të bëjnë zot në shtepi..! Dhe Kush i ka në dorë???

Dr. Musli Verbani thotë; ‘’Lidhja e Prizrenit nuk është lidhja e Prizrenit, por është Lidhja e Hoxhallarëve dhe Intelektualëve në Prizren për popull dhe atëdhe. Të mos harrojm se edhe sot ka nevojë për Lidhje të Hoxhallarëve dhe të intelektualëve të ndërgjegjshëm e cila është çlidhur.

Nuk dua të keqkuptohem me këtë shkrim se jam kundër katolikëve shqiptar pjesëza e trungut por, jam kundër disa uzurpatorëve që ua kanë uzurpuar të drejtën e tyre disa kuazi-intelektual dhe shoqata e klube të indoktrunuara me anti-islamizëm shqiptar që rëndë dëmtojn Kombin Shqiptar si një axhend sioniste që përhap ekspan-sionizmin sekularist perëndimor mbi interesat sovrane kombëtare.

Një prej brengave shqiptare është se në mes Katolikëve dhe Muslimanëve ekzistojnë ca mosmarrëveshje Ideologjike si Luftë e Hapur ‘’Mes të Vërtetës dhe Kotës’’, sepse bota para se të vijë Islami, lundronte nëpër ideologji shumë të ndryshme kuturu. Këto ideologji që çonin drejt humbjes dhe mospajtimit të hetuar nga shqiptarët që rezultoj si pasojë të ishin nga shkaqet kryesore që sollën njerëzimin deri te luftëra, humbje dhe përçarje që ecte kuturu nëpër errësirën Mesjetare të Kishës Katolike që organizonte fushata  inkuizioniste ndaj heretikëve, një errësirë të cilën e luftonte Islami. Prandaj, me ardhjen e Halifatit Osman shumica shqiptare u konvertuan në islam përderisa një pjesë e shqiptarëve mbetën konformë Kishës Katoliko-Romake si më besnikët që do luftojnë verbërisht në rradhët e Vatikanit për të ngopur epshet shtazarake të pafrenuara, mes tyre janë po ata Arbëreshët e Diogardit arbëresh!