MEK-u ka nisur te rekrutoje tekfire shqiptare: rasti Edi Cika

Ne qarqet vehabiste shqiptare kane nisur levizje qe mbeshtesin organizaten e ish-terroristeve iraniane, muxhahedinet e Marjam Rajavit. Persona te cilet kane qene aktive gjate luftes ne Siri dhe kane bere propagande per xhihad kunder Sirise dhe qeverise se Bashar al-Asadit ne kohet e fundit kane nisur te mobilizohen dhe bejne propagande pro xhihadit muxhahedin kunder Iranit. Neper qarqet vehabiste ne Tirane, disa hoxhallare kane nisur te kryejne takime me komanden muxhahedine e cila u flet per lufte te perbashket kunder shiizmit dhe Iranit. Duke ditur qe shume hoxhallare vehabiste ne Shqiperi paguhen nga Arabia Saudite, nuk do te jete cudi sikur regjimi saudit te japi ndonje fetva te radhes per xhihad ne Lindjen e Mesme.

Faktori qe bashkon muxhahedinet iraniane dhe grupet tekfiriste vehabiste shqiptare eshte deshira per te bere lufte kunder Iranit dhe vrare shiitet. Ne grupet qe mbeshtesin MEK-un tanime po rreshtohen edhe grupe tekfire sikur medkhalistet. Nje person i njohur per idete e tij ekstremiste dhe tekfiriste eshte edhe Edi Çika, nje vehabist nga Kukesi qe jeton ne Londer, Britanine e Madhe. Nuk dihet sesi Edi Çika i ka marre letrat ne Londer, megjithate idete e tij ne internet jane te frikshme dhe Edi Çika duket sikur jeton ne Rakka apo Mosul dhe jo ne Londer.

Ne postimet e Edi Çikes ne Facebook behen sulme kunder Turqise, Vellazerise Muslimane, Komunitetit Musliman, hanefizmit dhe tradites se Islamit ne Shqiperi. Per Edi Çiken, Erdogani, Erbakani, Vellazeria Muslimane, Mohamed Morsi ish-presidenti i Egjiptit etj jane te gjithe shiite dhe khomeiniste. Sipas ideologjise tekfiriste medkhaliste, muslimanet synite qe jane filo-shiite duhet te vriten. Ideologjia e Edi Çikes synon te ndezi nje xhihad te ri brenda xhematit te besimtareve muslimane ne Shqiperi.

 

Ne komunikimet private, Edi Çika pranon qe idete e tij mbi shiizmin i vijne nga muxhahedinet iraniane dhe pranon qe eshte ne komunikim me MEK-un apo muxhahedine iraniane. Ndersa dihet prej kohesh qe muxhahedinet iraniane kane ndertuar nje rrjet te madh spiunazhi dhe radikalizimi ne Shqiperi, fakti qe ata po rekrutojne njerez eshte shqetesues. Muslimane injorante sikur Edi Çika perfunduan si kamikaze ne Damask dhe Alepo gjate luftes ne Siri. Ndersa Edi Çika sot jeton ne Londer dhe punon ne nje zyre bashkie rajonale, rreziku ekziston qe Marjam Rajavi dhe armata muxhahedine mund te rekrutoje muslimane ekstremiste sikur Edi Çika dhe ti perdore per te kryer akte terroriste ne bote. Rasti i Shamima Begum e cila u radikalizua nga ISIS-i dhe perfundoi ne Siri mund te perseritet edhe me xhihadistet shqiptare qe jetojne ne Londer.

Autoritetet britanike, turke dhe evropiane duhet te shqetesohen nga ekstremizmi dhe radikalizmi tekfirist qe MEK-u dhe grupet vehabiste hapin ne Evrope. Afrimi i koheve te fundit ndermjet komandes muxhahedine dhe grupeve vehabiste shqiptare vjen ere te frikshme. Izzat Ibrahim al Duri zevendesi i Sadam Huseinit i cili formoi ushtrine e nakshibendive dhe ka qene mbikqyres i MEK-ut ne Irak tregojne qe muxhahedinet iraniane i njohim mire grupet salafiste / vehabiste dhe dine sesi te punojne me ato.

Mundesia ekziston qe MEK-u te radikalizoje muslimane evropiane dhe te nisi nje xhihad 2.0 ne Lindjen e Mesme me ekstremiste sikur Edi Çika. Nese MEK-u arrin te bej kesi lloj rekrutimi, a do te nisi policia e antiterrorit te implementoje ligjin ne Shqiperi, apo do ti bej syte qorr sikur beri ne vitin 2012 kur shqiptaret injorante i’u bashkuan xhihadit vehabist ne Siri?

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne