Rajoni

Milloshovski zbulon pjesë të propozimit të Kociasit për emrin e ri të Maqedonisë

Ish ministri i punëve të jashtme Antonio Milloshovski në rrjetet sociale ka zbuluar pjesë nga propozimi grek prej 20 faqeve për emrin.

Sipas Milloshovskit, Kocias propozon emrin Republika e Epërme e Maqedonisë, pa përkthim në anglisht, ndryshimin e kushtetutës, pasaportave dhe letërnjoftimeve….

Në propozim pakon e Kocias përmenden edhe emërimi i gjuhës dhe nacionalitetit: gjuha/nacionaliteti i Republikës së Epërme të Maqedonisë.

Greqia propozon që kodi ndërkombëtarë në vend se MKD të jetë RGM.

OPINIONE