Bota

Ministria e Mbrojtjes e Rusisë publikon kalendarin e ushtrisë ruse (FOTO)

Në prag të Vitit të Ri, Ministria e Mbrojtjes e Rusisë ka publikuar një kalendar të këndshëm për vitin 2019, të
mbushur me armë zjarri dhe foto nga aktiviteti ushtarak i ushtrisë ruse.

Kalendari i sapo publikuar i vitit 2019 përmban për cdo muaj një fotografi të pajisjeve ushtarake ose trupave
ruse, e mbushur me komente në faqe. Aty madje mund të zbuloni se cila është edhe arma “sekrete” e Kremlinit.

Janar: ‘Dorëzimi i ngarkesave në çdo pjesë të botës’

Muaji i parë i vitit përmban një lëshues mobil të pajisur me një ICBM Topol-M, pjesë e parandalimit bërthamor të vendit.

Shkurt: ‘Arinjtë rusë nuk lodhen në dimër’

Ky muaj ilustrohet me një bombardues strategjik Tu-95 dhe ‘Bear’ është emri i raportimit të NATO-s.

Mars: ‘Sytë janë arma sekrete e Kremlinit’

Kadetet femra shpesh magjepsin spektatorët kur fillojnë të shfaqen në parada ushtarake dhe në ngjarje të tjera të ushtrisë.

Prill: ‘Rusët që çajnë dëborën’

Ushtarët e fotografuar këtu mund të jenë ushtarë të veçantë, të cilët janë të trajnuar për të kryer operacione në kushte të ndryshme atmosferike.

Maj: ‘Përgatitja për një paradë të Ditës së Fitores 2033’

Dita e Fitores, që shënon humbjen e Gjermanisë naziste, festohet më 9 maj. Është një nga festat më të rëndësishme të Rusisë dhe kremtohet me një paradë në Sheshin e Kuq.

Qershor: ‘Kontrolloni zërin përpara koncertit’

Përshkrimi mund të thotë se ushtarët janë gati të shkojnë për një mision dhe po kontrollojnë pajisjet e tyre.

Korrik: ‘Krijuesi i fortë elektrik i rrobave ruse’

Tunelet nëntokësore përdoren për të ruajtur raketat balistike dhe, nga kënde të caktuara, mund të ngjajnë me tenxheret e kuzhinës.

Gushti: ‘Akset ruse mund të bëjnë edhe krokodilat të fluturojnë’

Mi-24 është helikopter që ngjan me ‘krokodilin’ dhe për shkak të armaturës së rëndë quhen edhe ‘tanke fluturuese’.

Shtator: ‘Disa gra do të të hedhin në erë’

Rreth 44,500 gra aktualisht po shërbejnë në Forcat e Armatosura të Rusisë. Ministri i Mbrojtjes Sergej Shoigu iu referua kohëve të fundit ushtareve dhe oficereve femra si “ushtria simpatike”.

Tetor: ‘Një përdorues i përparuar i PC’

Në rusisht, PC është shkurt për PK, e cila gjithashtu qëndron për kallashnikovin mitraloz.

Nëntori: ‘Ushtria nuk është një gradë, është një thirrje për devotshmëri’

9M133 Kornet është një raketë e drejtuar nga anti-tanku.

Dhjetor: ‘Ditët e Vitit të Ri dhe fishekzjarret’

Muaji i fundit nuk ka asnjë pajisje ushtarake aktuale, thejsht jep një shteg piktoresk të gjurmuesve dhe shtigjeve raketore mbi një fushë.