Opinion

Napoleon Bonoparti: “Vatikani e keqia me e madhe e njerezimit” !

Disa citime nga Napoleon Bonapatrit per organizaten kriminale Jezuite te Vatikanit qe ai e konsideron si nje organizate ushtarake dhe armike te madhe te nje shoqerie kushtetuse demokratike. E keqia me e madhe e njerezimit. Keto mendime te Napolonit per jezuitet, jane cituar nga ish prifti katolik, Charles Paschal Telesphore Chiniquy, qe u konvetrua ne prift Prespiterian dhe denoncoi hapur kriminelet jezuite ne librin e tij me titull “Pesedhjet vjete ne kishen e Romes”, kurse theniet e Napoleonit jane marre ne librin me titull “ Roma, armikja e Amerikes, faqe 685”.

– Napolean Bonaparte.

“Urdheri i Jezuiteve eshte nje organizate ushtarake dhe nuk eshte nje urdher fetar. Shefi i tyre eshte nje gjeneral ushtrie dhe nuk eshte nje Abat manastiri. Qellimi i kesaj organizate, eshte pushteti, nje pushtet despotik ne menyren me despotike te saj, nje pushtet absolut, nje pushtet universal qe kontrollon gjithe boten, vetem nga nje njeri i vetem. Jezuismi eshte nje despotizem absolut dhe ne te njeten kohe e keqia me e madhe e abuzimeve me te medha”..

“Gjenerali i Jezuiteve kembengul per te qene zot, sovran mbi sovranin. Kudo qe cfaqen Jezuitet, do te behen patjeter zoter, duke perdorur cdo mjet dhe forme. Shoqeria e tyre ka nje natyre diktatoriale dhe per kete arsye ata jane armiq te perjetshem te atoritetit ligjevenes kushtetus. Cdo veprim antiligjor, cdo krim, sado i eger qofte, eshte nje pune e perkryer ne qofte se kryehet ne interese te Shoqerise Jezuite, ose e urdheruar nga gjeneralet e tyre”

Ky eshte mendemi i Napoleonit per Vatikanin qe eshte nje instuticion despotik qe kontrollon gjithe boten, e keqia me e madhe e shoqerise. Kleriket jezuite, jane ushtare besnik te Vatikanit dhe atdheu i tyre eshte vetem Vatikani, prandaj kushdo qe mendone se ata jane patriote, genjehet nga dyfyresia e tyre qe mashtrimin dhe hipokrizine e kane natyre te punes te tyre.

Gezim Selmani