Sociale

Në këtë vend mos u bëfsh për “ambulancë”!

Rastet e urgjencave jane histori me vete dhe lene per te deshiruar sa here mund te jete nevoja. pavaresisht konvesioneve apo tenderave qe zhvillohen , per ndonje arsye sherbimi i tyre nuk ploteson stndarte si ne cdo ved tjeter.

Ja nje denoncim nga nje qytetar i nivelit te ketij sherbimi:

“Ky njeri u gjet i goditur ne koke me hemoragji afer fushes Ali Demi. Ndihma e shpejte ishte ajo ambulance qe duket si makine funerali pa paisjen me te vogel per ndihmen e shpejte. Vetem kompesata kishte brenda. Doktoreshat e emergjences ne pamundesi per te ngritur te vetme trupin e nje njeriu 80kg, kerkuan ndihmen e policit me te afert i cili refuzoi ta ngrinte ne preteksin se: Po u rrezua do thone qe e vrau polici.
Mbas refuzimit njeriu i goditur filloi te permendej dhe filloi te shfaqte shenja agresiviteti dhe ne kete moment doktoresha kerkoi qe nje polic ti shoqeronte ne kabinen e “ambulances” sepse kishin frike, gje e cila u refuzua perseri nga polici. Mbas kontakteteve me radio doktoresha u ankua per sjelljen e policit gje qe e beri policin te terhiqej dhe ta shoqeronte. Problemi qendron se gjithe kjo skene zgjati disa minuta dhe hemoragjia e personit vazhdonte. A trajnohet policia per raste te tilla? Urgjencat a nuk u pajisen me mjete moderne na u tha? Si mund te dergosh dy femra kur je lajmeruar se duhet te ngresh dike me barrele?”