“Ngritja e Gjykatës Kushtetuese”, Soreca: Është kusht për funksionimin e demokracisë dhe anëtarësimin në BE

Ambasadori i BE në Shqipëri ka deklaruar se ngritja e Gjykatës Kushtetuese është kusht kryesor për funksionimin e demokracisë dhe anëtarësimin e vendit në Bashkimin Europian.

Këto deklarata Soreca i bëri pas takimit me kryetaren e Gjykatës Kushtetuese e cila mban edhe postin e kreut të Këshillit të Emërimeve në Drejtësi.

Soreca shprehet se mirëpret hapjen e garës nga ana e Presidentit Ilir Meta dhe Parlamentit të Shqipërisë për anëtarë të rinj të Kushtetueses.

POSTIMI:

Unë u takova sot me Vitore Tusha, e cila mban detyrën e drejtueses së Gjykatës Kushtetuese dhe Kryetarit të Këshillit të Emërimeve në Drejtësi (JAC).

Ajo më informoi për punën e Këshillit për plotësimin e vendeve të lira të punës në Gjykatën Kushtetuese.

Sigurimi i funksionalitetit të plotë është kusht kryesor për të siguruar demokracinë dhe stabilitetin në Shqipëri dhe për zhvillimin e konferencës së parë ndërqeveritare për bisedimet e anëtarësimit. Është kritike që KPA të përfundojë me shpejtësi vlerësimin dhe renditjen e kandidatëve për postin ekzistues të lirë./tpz

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne