Opinion

NJË E PATHËNË MBI TURQINË

Savash VELIU
Pyetje që djeg shpirtin; Pse Kemalistët nuk janë armiqë të Anglezëve e të Grekëve por janë gjithnjë të Osmanëve??!
Gjatë dhe pas shpartallimit të Perandorisë Osmane parashtrohet pyetja jetike : Ku shkuan missionarët të futur në Turqi si refugjat prej 1.5 milion jehud, ermen dhe kripto-shqiptar me preardhje jehudësh ardhacak nga andaluzia në tokat e perandorisë osmane të Ballkanit tani të përqëndruar në anën perëndimore të Turqisë pas shpërnguljes në qytetin Izmir.
Ata gjithë me automatizem u furnizuan me nënshtetësi dhe dokumente turke të riemeruar si turk pastaj u humben gjurmët dhe nuk dihen se kush e ku janë të shpërndar nepër Turqi si metastaz në çdo institucioni shtetëror të bëjnë kërdi brenda shtetit për 100 vitet e fundit..!
Izmiri një qytet kriptoturk ku thirren shumica e tyre turk por në fakt janë emigrantë donme sabatajxhi hebre që arritën brenda 100 viteve në TURQI. Ata jane të shumuar dhjetë fish më shumë se atëherë që deri tani mbanin peng pushtetin politik turk, ushtarak, ekonomik dhe atë bankierin e Turqise në favor të Israelit, Amerikës, Anglisë dhe shteteve perëndimore në agoni të plotë duke vrarë popullin me skamje, atentate, me grushtete dhe me vrasje te shumë inxhinjerëve strateg të industrisë ushtarake turke.
Sot e kësaj dite Izmiri me bregdetin perëndimor e udhëheq Partia Popullore Republikane ose CHP e themeluar nga Ataturku ndryshe e njohur si bastioni perëndimor qe kanë rrëmbyer të drejtat e popullit turk në emër të Demokracisë Sekulare Kemaliste te përlyer me gjakun e popullit të pafajshëm në vijim deri para mandatit të Presidentit Erdogan i cili arrin dita ditës t’ua shuaj dritën e kandilit duke i zhytur në errësirën e mesjetës së hidhur të grushteteve ushtarake të historisë turke.
Por krah asaj është edhe qyteti Edrene që dominohet nga donme rumët /të konvertuarit në turk përndryshe janë greko-ermenët antiturk që mbajn pushtetin lokal dhe ate rajonal të Edrenes sot e kesaj dite. Dy qytete të kryesuara nga votues të flakt të CHP-s në favor të perëndimit dhe te greqisë plotë urrejtje antiTurke në njeqindvitet e fundit.
Kjo është rëfenja e parëfyer historike mbi vuajtjet e popullit turk të Turqisë si kunderpërgjigje ndaj turkofobëve shqiptar të cilët etiketojnë Turqinë gjojase ajo është që ka paguar Jugosllavet ti shperngulin shqiptarët nga trojet e tyre një akt që nuk korenspondon me realitetin e rrëfenjave të lartë shënuara për udhëheqësit e shtetit antiturk.
Edhe pase shteti Turk nuk ka patur udhëheqës politik të denj për popullë ajo sërish me ata pak turk besnik ndaj shtetit dhe popullit ka arritur të ndihmoj muslimanët gjegjesisht shqiptarët edhepse pushteti turk ka qenë vet peng të këtyre kriptoturqve të perëndimit që arritën brenda këtyre barierave të ndihmoj saherë Shqipërin me gjithë shqiptarin edhe boshnjakët gjatë luftërave ballkanike të shekullit XIX dhe të shekullit XX nga okupimi sllavogrek.
Prandaj shqiptarët duhet të jenë shumë mirënjohës dhe falemnderues ndaj Turqisë dhe popullit turk për ndihmat historike ku pa denjësisht janë fyer e janë sharrë me plotë thashetheme papërmbajtje anti Osmane edhepse ajo për njëqind vite ishte e okupuar nga armiqët e brendshem kriptoturko-shqiptar të Ballkanit në shërbes të botës perëndimore intriguesja më e madhe që arriti të hidhëroi shqiptarët me turqit dhe arabët me turqit duke mos haruar ketu edhe kurdët tri popuj që ishin tri shtyllat e Perandorisë më të vyer të ruzullit tokesor!
Një sqarim shumë të hapur për të ashtuquajturën ”Gjenocidi Armen” na ofron profesori i njohur turk që thotë:
“Armenët për të cilët u tha se janë vrarë më vitin 1915 dolën të jen konvertuar në Kurd të Turqisë. E vërteta është kjo. Kurdët e Iranit, nuk sulmojnë Iranin. Kurdët e Irakut, nuk sulmojnë Irakun. Kurdët e Sirisë, nuk sulmojnë Sirinë. Ata që na sulmojnë neve nuk janë Kurd por janë ata që fshehen pas letërnjoftimit kurd, dmth, janë armen, jehud dhe kryqëtarët”, thotë Prof. Dr. Jusuf Hallaçogllu!