Opinion

Raporti i fondacionit Rockefeller para 10 vitesh për Koronën

Aktualitete

Prej fondacionit të familjes më të pasur hebrenje në botë, Rockfeller, para 10 vitesh është publikuar një raport në të cilin flitej për epideminë e korona virusit. Në raport shkruan se virusi do të ndikojë në shtetet e zhvilluara, Kina do të shpëtojë e para, njerëzit do të lëvizin me maska në fytyrë dhe rrugët do të jenë të boshatisura.

Pretendimet se koronavirusi është një produkt i njeriut për sulm biologjik ka fituar një mundësi më tepër. Për ekonominë dhe politikën botërore ka shumë pretendime të teorive të konspiracionit, Fondacioni Rockefeller i familjes së njohur botërore të Rockefellerit në vitin 2010 ka publikuar një raport për epideminë(pandeminë)  e koronavirusit, i cili në këto ditë të vështira nëpër të cilët kalojmë ka ngjallë një vëmendje të shtuar.

Shkencëtari i shquar Peter Schwartzi, nga instituti Global Business Network (GBN) pranë Fondacionin Rockefeller ka publikuar një raport me titull ”Skenarët e mundshëm për zhvillimin e teknologjisë ndërkombëtare në të ardhmen”, i cili lexuesit i  ka lënë gojëhapur.

Në raportin e publikuar në maj të vitit 2010 zënë vend profecitë që do të ndodhin deri në vitin 2030, e njëra nga këto profeci është edhe epidemia që sot e ka kapluar botën e që quhet korona virus.

Shtetet më të zhvilluara do të gjunjëzohen

Në raportin e cekur shkruan se gjatë kohës së epidemisë shtetet më të zhvilluara do të gjunjëzohen:“Epidemia globale që pritej me vite do të  arrijë. Virusi do të  përhapet me shpejtësi, do të gjunjëzoi edhe shtetet më të zhvilluara”.

Maskat e fytyrës dhe matësit e temperaturave

Për të mbrojtur qytetarët nga virusi qeveritë do të shpallin “gjendjet e jashtëzakonshme”ceket në raport,” Gjatë epidemisë globale në tërë botën liderët do të zgjerojnë kompetencat e tyre. Përdorimi i maskave do të jetë i detyrueshëm, në hyrjet e stacioneve të trenave, qendrave tregtare dhe hapësirave publike do të maten temperaturat dhe do të aplikohen masa rigoroze dhe kontrolli i rreptë”, këto që janë parashikuar para 10 vitesh, tani ne po përballemi në ditët e sotshme.

Kina do të jetë e para që do të shpëtojë

Në raport gjithashtu jepet hapësirë edhe për shtetet që do të përballen me efektet e epidemisë, dhe nga virusi Kina do të shpëtojë e para: ”Epidemia (pandemia) do të mbërthejë tërë botën. Zbatimi i masave do të shkaktojë probleme edhe për shtetet më të zhvilluara. Por disa shtete do të kapërcejnë me sukses, posaçërisht Kina. Qeveria e Kinës të gjithë qytetarët e saj do të vejë me shpejtësi në karantinë të detyrueshëm dhe të gjithë kufijtë menjëherë do të mbyll dhe në këtë mënyrë do të shpëtojë miliona njerëz. Në krahasim me shtetet tjera Kina do të merr veten më shpejtë në parandalimin e përhapjes së epidemisë së virusit”.

Kompanitë do të mbesin të boshatisura

Virusi nuk do t’i mbys vetëm njerëz, në vazhdimin e raportit më tutje ceket: ”Epidemia globale do të ketë efekt vdekjeprurës edhe për ekonominë. Do të ndalet qarkullimi ndërkombëtar si për njerëzit ashtu edhe për mallrat, do të preket sidomos industria e lehtë, turizmi dhe rrjetet e shpërndarjes zingjirore globale. Në nivel lokal, do të mbesin me muaj bosh dyqanet më të frekuentuara si dhe zyret administrative dhe shërbyese si nga punëtorët ashtu edhe nga klientët”.

Publikimi u hoq nga ueb faqja

Raporti i përfolur, është publikua me 25 Maj 2010 në web faqen zyrtare të Fondacionit Rockefeller: www.rockefellerfoundation.org/news/publications/scenarios-future-technology

Pas disa vitesh qasjeje të hapur të publikimit, raporti për shkaqe të panjohura është hequr nga web faqja zyrtare e Fondacionit Rockefeller.

P.S. A është profeci, rastësi apo teori konspiracioni mbetet në vlerësimin e lirë të vet lexuesve.

Burimi: islamianaliz.com

Publikuar më 23 Mars 2020

Ora: 12:51

/Gazetaimpakt/

OPINIONE

INTERVISTA