Bota

Regjimi sionist ka në plan të jahudizojë Kudsin

Regjimi sionist planifikon të krijojë një lagje të re hebraike në qytetin e Kodsit dhe të rrisë praninë e policisë në qytet, bën të ditur një raport.

Ministri i sigurimit Publik te Izraelit, Gilad Erdan, i shoqëruar nga shefi i policisë izraelite, bëri një turne në qytet të dielën gjatë së cilës ai vizitoi rrethet hebraike në qytetin e pushtuar, njoftoi agjencia e lajmeve Palestina Sot. Vizita përfshinte gjithashtu një stuhi provokative në oborrin e xhamisë së Al Aksa, sipas kanalit Izraeli 7, i cili zbuloi se Erdan ka një plan për qytetin, i përbërë nga dy pjesë. Sipas raportit, pjesa e parë e planit përfshin vendosjen e 1250 policëve të rinj në Kods dhe instalimin e mijëra kamerave atje, duke përfshirë edhe në qytetin e vjetër. Masat e reja gjithashtu përfshijnë rritjen e pagave të policëve që punojnë në Kuds. Pjesa tjetër e planit do të ishte krijimi i një lagjeje hebreje në qytet, shtoi ky burim. Gjatë vizitës së tij, Erdan njoftohet se pretendoi sovranitetin e Izraelit mbi Kudsin./ PT