Rritet numri i përdhunimeve dhe ngacmimeve seksuale të grave në ushtrinë amerikane

Një në pesë studente femra në shkollat ushtarake amerikane ka qenë viktimë e sulmeve seksuale, madje edhe përdhunimeve. Sulmet seksuale janë rritur me 18 për qind nga viti i mëparshëm shkollor.

Sekretari i Mbrojtjes Lloyd Austin, duke pasur parasysh rritjen e rasteve të abuzimit seksual dhe përdhunimit të studenteve femra, ka urdhëruar që hetimet dhe problemet dhe zgjidhjet objektive dhe praktike të kryhen në Akademinë Detare amerikane në Maryland, ne Akademinë e Forcave Ajrore amerikane në Kolorado dhe Akademinë Ushtarake amerikane në West Point, Nju Jork. Austin.

Duke pranuar se akademitë ushtarake amerikane duhet të marrin masa të mëdha për të ndaluar përdhunimin dhe ngacmimin seksual të grave dhe studenteve të Pentagonit, tha se rritja e përdhunimit dhe ngacmimit seksual është “shqetësuese dhe e papranueshme”.

Pentagoni më 17 gusht mbi këtë çështje publikoi një raport dhe theksoi se duhet të bëhen reforma gjithëpërfshirëse, duke përfshirë një propozim për të trajnuar udhëheqësit e grupeve studentore për të parandaluar skandalet seksuale.

Në mars, Pentagoni publikoi një raport mbi rastet e ngacmimeve seksuale në shkollat e larta të Forcave Ajrore, Marinës dhe Forcave Ajrore gjatë periudhës së trajnimit 2021-2022. Një në pesë nxënëse femra në shkollat ushtarake amerikane ka qenë viktimë e ngacmimeve seksuale, madje edhe e përdhunimeve dhe sulmeve seksuale, një rritje prej 18 për qind nga viti shkollor i mëparshëm./Parstoday

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne