UNICEF kërkon ndihmë urgjente për fëmijët sudanezë

Fondi i Kombeve të Bashkuara për Fëmijët (UNICEF) në një raport tha se fëmijët sudanezë kanë nevojë për 400 milionë dollarë ndihmë për të mbijetuar.

Fondi i Kombeve të Bashkuara për Fëmijët (UNICEF) në platformën e medias sociale X tha se 14 milionë fëmijë tani kanë nevojë për ndihmë për të mbijetuar, por kredia ekzistuese nuk na lejon të sigurojmë të paktën 10 për qind të nevojave të këtyre njerëzve.

Ajo gjithashtu tha se si rezultat i krizës politike në Sudan dhe konfliktit të armatosur midis ushtrisë dhe forcave të reagimit të shpejtë, rreth 24.7 milionë njerëz në Sudan, duke përfshirë 13.6 milionë fëmijë, kanë nevojë për ndihmë humanitare.

Zyrtarja e UNICEF-it Marie-Louise Eagleton tha se fëmijët e Sudanit ishin në kushte të tmerrshme dhe kritike edhe para krizës, pasi rreth nëntë milionë fëmijë kishin nevojë për ndihmë humanitare, përfshirë ushqimin dhe kujdesin shëndetësor, ndërsa tani  pas konfliktit janë shtuar 5 milionë fëmijë të tjerë./Parstoday

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne