Bota Kuriozitete

Rusia do të prodhojë rrobe nga materiale që ndryshojnë ngjyrën

Kompania “Roseletronika” (e cila është pjesë e kompanisë ‘Rosteh “) është duke shqyrtuar mundësinë për të prodhuar një linjë të veshjeve të mbuluara të destinuara për të maskuar pajisjet ushtarake, njoftoi kompania e shërbimit.

Teknologjia është zhvilluar sipas rendit të Ministrisë së Mbrojtjes dhe prodhuesi është Instituti Qendror Kërkimor Shkencor i Teknologjisë “Tehnomash”.
“Instituti është duke eksploruar mundësinë e përdorimit të materialeve në industrinë civile dhe zhvillimin e një prototipi të produkteve. Në të ardhmen, teknologjia mund të përdoret për të krijuar rroba apo transportues reklamash, “tha Roselektronika.

Siç njoftoi më parë “Rosteha” të kontrolluara elektrikisht mbuluar për ushtarët, në përputhje me mjedisin mund të ndryshojë ngjyra dhe të imitoj imazhe komplekse grafike, për shembull, lë ndezje në erë. Kjo maskë lejon autoblinda dhe ushtarë të mbeten të padukshëm për kundërshtarin në varg optik, sepse trupat teknikë shkrihen në sfond, do të imitojë materiale.

Materialet Prototype – kameleon është paraqitur për herë të parë në forumin “Ushtria në vitin 2018,” kur tregohet përkrenare “Warrior” me kamuflazh të tillë. korporatë e shtetit tha se përdorimi i këtij mbulimi nuk kërkon shumë energji: kur ndryshon ngjyrat, jo më shumë se një herë, do të kalojë nga 4 deri në 20 vat energji për metër katror të materialit.

OPINIONE

INTERVISTA