Rajoni

Sanxhaku është “i vetmi territor i pazgjidhur në Ballkan”

Shpërbërja e Jugosllavisë, çështja e Sanxhakut, i cili është pushtuar nga viti 1081, dhe kundër vullnetit të banorëve u aneksua në Mbretërinë e Serbëve, Kroatëve dhe Sllovenëve, ajo duhet të zgjidhet, tha Ahmedin Shkrijelji

Ahmedin Šhkrijelji, Sekretari i Përgjithshëm i SDA Sanxhak, tha se Sanxhaku mbeti “i vetmi territor i pazgjidhur në Ballkan”.

Ai “shpjegoi” mediave shqiptare se kjo ishte pasojë e një kohë të gjatë, siç tha ai, okupimi i Sanxhakut, një padrejtësi historike që duhet të ndryshojë.

– Zgjidhja e krizës që vjen nga shpërbërja e RSFJ-së hyn në fazën përfundimtare të pranimit të vendeve të Ballkanit Perëndimor në Bashkimin Evropian.

Shpërbërja e Jugosllavisë, çështja e Sanxhakut, i cili u pushtua në vitin 1918 dhe kundër vullnetit të banorëve u aneksua në Mbretërinë e Serbëve, Kroatëve dhe Sllovenëve, duhet të zgjidhet – tha ai.

SDA kërkon nga Bashkimin Evropian, Shtetet e Bashkuara dhe të tjerë që të marrin pjesë në Konferencën Ndërkombtare për ish-Jugosllavinë për të zgjidhur çështjen e Sanxhakut, partia e të cilit kohët e fundit në Sanxhak organizoi një protestë të quajtur “1918 – Viti kur u pushtua Sanxhaku”./ ML

OPINIONE