Rajoni

Sharlatani Don Lush Gjergji genjen e thote: Nëna Terezë, figurë që e do gjithë bota

Prifti sharlatan kosovar Don Lush Gjergji nga Ipeshkvia e Kosovës ne nje interviste qe ka dhene per mediat kosovare ka folur për atmosferën dhe ceremoninë e Shugurimit të “shenjtores” dhe katedrales, “Shën Nënë Tereza”, me rastin e 20-vjetorit të vdekjes së misionares maqedonase Majka Tereza.
Don Lush Gjergji, i ngazellyer me situaten ne Kosove ku muslimanet jane te frikesuar dhe nenshtruar, tha se gjithçka është gati për këtë ditë të madhe.
“Për çka kemi punuar qe 10 vite, sepse shugurimi i Nënës Terezë dhe emërimi i katedrales së kryeqytetit me emrin e saj, është një ditë historike për ne, për Kishën shqiptare”, tha ai për televizionin publik.
Por ai vazhdoi duke genjyer e thene  Gonxhe Bojaxhiu është një figurë që e do gjithë bota dhe për ne është një shqiptare e madhe.
“Për shugurimin e katedrales, “Shën Nëna Terezë” ka një interesim të madh nga mbarë bota. Papa Francesku na ka nderuar, sepse për këtë ditë historike ka dërguar një figurë shumë të lartë nga Vatikani, figurë të posaçëm, siç është kardinali Ernest Simoni”, tha Don Lush Gjergji.

Don Lush Gjergj megjithate nuk permendi filmat, librat dhe dokumentaret e shumte qe jane bere kunder Majka Terezes, per korrupsionin e saj, marredheniet e saj me diktatoret dhe ndertimin e mitit te saj nga CIA kunder botes se trete.

Lexuesit mund te lexojne librin e Aroup Chaterjees me poshte mbi Majka Terezen:

Apo dokumentarin e filozofit amerikan Christopher Hitchensit i cili dokumenton korrupsionin e Majka Terezes:

OPINIONE