SHBA furnizon dhe fuqizon Serbine me 66 automjete Humvee.

Ushtria e Serbisë i ka pranuar 66 automjete të blinduara të lehta Humvee (HMMWV – High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle)  të blera me kontratë të drejtpërdrejtë tregtare me kompaninë amerikane AM General. Kete lajm e ka joftuar vete ambasada amerikane në Beograd.

Në faqen e Instagramit të Ambasadës Amerikane në Serbi, shkruhet se automjetet ndodhen në kazermën në Pançevë dhe do të përdoren ndër të tjera edhe për qëllime të pjesëmarrjes në misionet paqeruajtëse ndërkombëtare.

”Këto nuk janë vetëm automjete amerikane, ky është një standard i NATO-s. Kur sheh se me kë është dislokuar ushtria serbe në misione paqeruajtëse, dhe partnerë në Liban janë Spanja dhe Italia, dhe në Sinai janë SHBA-të, ajo që kemi të përbashkët është standardi i NATO-s. Posedimi i automjeteve të tilla i mundëson Serbisë që të jetë pjesë e çdo misioni paqeruajtës nëpër botë, të reagojë shpejt, si dhe të dislokohet krah për krah me partnerët e saj”, thuhet në njoftim./TPZ

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne