Bota Islamofobi

SHBA: Refugjatja siriane rrihet në shkollën amerikane

Në rrjetet sociale është shfaqur një sulm brutal mbi një vajzë me hixhab në një shkollë amerikane

Kjo e fundit, një 14-vjeçare refugjate nga Siria, u rrah nga një studente më e madhe në moshë se ajo.

Pajmet kanë shkaktuar reagime të ashpëra publike dhe ankth mes muslimanëve,

“Viktima u zhvendos në Shtetet e Bashkuara me familjen e saj, duke i ikur luftës në Siri. Ata u larguan nga anarkia, dhuna dhe kolapsi i plotë i sistemit shoqëror, duke menduar se po vinin në një vend të civilizuar. Ka shumë një zhgënjim që kjo dhunëë ka ndodhur pikërisht në Shtetet e Bashkuara”, tha Safdar Khëaja, President i Këshillit të Marrëdhënieve Amerikano-Islame.