Si Forumi i Lindjes së Mesme me bazë në SHBA promovon islamofobinë dhe zionizmin

Nga  David Miller

Forumi i Lindjes së Mesme (The Middle East Forum) është i njohur në SHBA si një pjesë thelbësore e atij që është quajtur rrjeti i islamofobisë por ende nuk njihet gjerësisht në Evropë dhe Angli.

Forumi është një institut i mendimit zionist dhe anti-mysliman i linjës së ashpër, i themeluar nga Daniel Pipes në vitin 1990.
Pipes është një islamofob famekeq, i përshkruar si një nga “ekspertët kryesorë të dezinformimit”.
Sipas faqes së internetit të organizatës, misioni i saj është të “promovojë interesat amerikane në Lindjen e Mesme (Azinë Perëndimore) dhe të mbrojë vlerat perëndimore nga kërcënimet e Lindjes së Mesme”. Ai drejtohet nga një ish minister izraelit i çështjeve ushtarake, Greg Roman.

Forumi mbështetet në botimin e tij, Middle East Quarterly, dhe një rrjet programesh monitorimi – duke përfshirë Campus Watch, Islamist Watch dhe Legal Project – për të ngjallur frikën nga “islami militant” dhe për të monitoruar njerëzit, organizatat dhe pikëpamjet e atyre qe kundershtojne agjendat e Daniel Pipes.

Forumi i Lindjes së Mesme është në qendër të rrjetit të islamofobisë në SHBA, duke shpenzuar miliona dollarë per aghendat e tyre kundra Islamit por ata gjithashtu veprojne ne vende te tjera.
Sipas dëshmive të disponueshme forumi ka mbështetur të gjitha llojet e grupeve të ekstremit të djathtë dhe islamofobik në BE dhe Angli. Për shembull, ka mbeshtetur the Swiss me bazë OJQ-në Monitor , e cila shqeteson dhe ngacmon aktivistët pro-palestinezë dhe grupe te tjera te të drejtave të njeriut, duke përfshirë Christian Aid , Oxfam  dhe  Medecins Sans Frontieres.

Në vitin 2010, OJQ Monitor nisi një fushatë kundër një fondacioni holandez, ICCO, i cili ishte një nga financuesit e Intifadës Elektronike. Ai ka ofruar mbështetje financiare për aktivistët e “Kundërxhihadit”, të cilët përballen me ndjekje penale dhe të dënuarve për të lehtësuar apelimet. Udhëheqësi i Partisë Hollandeze për Lirinë, Geert Wilders dhe aktivistja franceze anti-muslimane Christine Tasin janë ndër ata që kanë marrë fonde nga kjo organizate per prapagandat e tyre islamofobe.

Në Angli, ajo ka financuar, ndër të tjera disa individë dhe entitetet e mëposhtme:
George Igler, një analist dhe drejtor i Institutit Diskurs. Igler e ka përshkruar veten në Twitter me terma të paqartë, duke thënë se ai tani ndihmon “të ndalojë njerëzit që të presin kokat e tyre”. Ai ka ndihmuar në promovimin e ideve si dhe ka marrë pjesë në të ashtuquajturat gjueti shtrigash “anti-semitizëm”.

Samuel Westrop, një aktivist britanik i së djathtës ekstreme i përfshirë në shumë grupe islamofobike, përfshirë Koalicionin Britanik të Izraelit dhe Qëndroni për Paqe. Edhe pse me qendër në Nju Jork, instituti shpenzon pjesën më të madhe të energjive të tij në promovimin e urrejtjes anti-myslimane në Angli dhe Evropë dhe kjo nuk është e gjitha. Forumi ka mbështetur gjithashtu ish-udhëheqësin Stephen Yaxley-Lennon, i cili preferon të thirret me pseudonimin Tommy Robinson. Robinson është posteri i islamofobisë britanike.
I turpëruar nga emri i tij me dy tyta që tingëllon fantazi, Stephen Yaxley-Lennon adoptoi emrin e luftëtarit Tommy Robinson. Ai u mbështet drejtpërdrejt nga Forumi zionist i Lindjes së Mesme.

Forumi mbeshtetet prej fondacioneve të mëdha zioniste në SHBA, përkatësisht: Fondi i Abstraksionit, i drejtuar nga Nina Rosenwald, i cili gjithashtu financon Institutin Gatestone. Si nje një trashëgimtare e pasurisë së Sears Roebuck, ajo thuhet se i shpërndan milionat e saj përmes fondit të familjes William Rosenwald, një fondacion me emrin e babait te saj, një hebre që themeloi Apelin e Bashkuar Hebre në 1939.

Sipas një raporti nga Qendra për American Progress e titulluar Fear Inc., Rosenwald dhe motra e saj Elizabeth Varet, e cila gjithashtu drejton fondacionin e familjes, kanë dhuruar më shumë se 2.8 milionë dollarë që nga viti 2000 për “organizatat që nxisin islamofobine. Rosenwald është themelues-president i Institutit Gatestone dhe gjithashtu është pjesë e komitetit ekzekutiv të Forumit të Lindjes së Mesme. Ajo është një ish-drejtore dhe nënkryetare e organizatës zioniste të Amerikës.

Fondacioni Lynde dhe Harry Bradley, një nga fondacionet më të mëdha konservatore në SHBA, kane shpenzuar shumë për prapaganden e islamofobise. Nga 2001 deri në 2012, ajo siguroi 6,540,000 dollarë financime për rrjetin e Islamofobisë. Këto fonde shkuan në Qendrën e Lirisë David Horowitz (5,090,000 dollarë), Qendrën për Politikat e Sigurisë (1,020,000 dollarë) dhe Forumin e Lindjes së Mesme (430,000 dollarë).

MEF pranon se ka shpenzuar rreth 60,000 dollarë (47,000 £) për tarifat ligjore të Robinsonit dhe demonstratat që ai organizoi në Londër në 2018. Yaxley-Lennon gjithashtu mori fonde nga ultra-zionisti Robert Shillman, një miliarder teknologjik amerikan.

Sigurisht, në të drejtën angleze, të gjithë kanë të drejtën për këshilla ligjore por zionistët duket se e bëjnë zakon të simpatizojnë racizmin kundër muslimanëve. Islamofobia eshte shumë e dukshme ne bordin e deputetëve dhe në fakt në Fondin Kombëtar Hebre, një institucion i spastrimit etnik në Palestinë.

Gary Mond u pezullua nga Bordi i Deputetëve pasi iu referua “i gjithë qytetërimit” si “në luftë me Islamin”.

Samuel Hayek. kryetari i Fondit Kombëtar Hebraik të Anglise promovoi teorinë e zëvendësimit të së djathtës ekstreme kur pretendoi se “shumica e bardhë e krishterë” në Mbretërinë e Bashkuar “po tkurret”
JNF u censurua nga Bordi i Deputetëve për dështimin e shkarkimit të Hayek.

Por a ka një problem të përgjithshëm të islamofobisë në lëvizjen zioniste ?
Me siguri nuk janë fajtorë grupet si Trusti i Sigurisë në Komunitet, i cili thotë se lufton racizmin dhe pretendon se kundërshton islamofobinë. Ata madje mbështetën drejtpërdrejt krijimin e Tell Mama, një grup që pretendon se monitoron sulmet anti-myslimane.

Themeluesi i CST, mashtruesi i dënuar Gerald Ronson shfaqi hapur islamofobin e tij ku ai u ankua se “ndoshta gjëja më e rrezikshme nga të gjitha është ngritja e fundamentalizmit mysliman nga praktikimi i islamit ne shkolla dhe xhamia”.

Vetë CST ka promovuar teori konspirative rreth asaj se si muslimanët – ose “islamistët” siç preferon t’i quajë ata – janë përgjegjës për idenë se Zionistët janë racistë kundër muslimanëve.

Zionistët kanë zhvilluar në mënyrë proaktive një gamë të gjerë konceptesh islamofobike – si “Eurabia” ose ideja e lëvizjeve “islamiste” – dhe i kanë promovuar ato vazhdimisht në të djathtën ekstreme per te shfaqur urrejtje ndaj Islamit dhe popullsise muslimane.

Nuk është çudi që Tommy Robinson ka mbeshtetje nga grupet zioniste. Ai gjithashtu ka pozuar një tank izraelit me një pushkë në lartësitë e Golanit të pushtuara ilegalisht në vitin 2016./Presstv

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne