Historia Opinion

Si perfundojne tradhetaret e amanetit te gjakut

Porosi nga Resulullahu a.s… ‘’Atdhedashuria është pjesë e besimit /IMANIT’’.

Savash VELIU

Në kohët më turbulente të periudhës së vështirë për ekzistencën e Perandorisë Osmane dhe sundimin 33-vjeçar nga vitet 1875 deri më 1908 të Sulltan Abdulhamidit, i njohur edhe me titullin “Prijësi i Shenjtë” (Ullu Hakan) periudhën më kurioze dhe më të diskutuar të historisë së Perandorisë Osmane të sundimit të Sulltan Abdulhamidit gjatë kohës kur territoret osmane ishin pre e manipulimeve dhe fitneve botërore të gllabërohen nga korporatatë siono-ilimuniste.

Sulltan Abdulhamid Hani gjatë sundimit të tij 33-vjeçar me mendjemprehtësinë e tij arriti të mbajë në këmbë Perandorinë me të gjitha forcat e tija si njeriu më zemërmadh, i cili iu kundërvë shteteve perëndimore deri sa ata dëshironin të dizajnojnë “shekullin e ri” me ngjarjet që u jetuan brenda 33 vitet e fundit të Abdulhamit të Dytë.

Abdulhamidi do të përcjell ngjarjet kryesore të shekullit të 20-të të jetuara gjatë sundimit të tij, ku zë vend edhe Lufta e Greqisë e cila përfundoi me fitoren e osmanlinjve pas një kohe të gjatë. Në këtë kohë ishte edhe periudha kur nga Sulltani u kërkuan territoret palestineze pas kongresit të 1-rë sionist, të cilat sulltani i mbrojti vendosmërisht… ‘’Të vetmit njeri që ia kam pas frikën ka qenë Abdulhamidi. Njeri i cili me bastonin e tij Europën e sillte dhe me frymë mbretëreshen pa gjum e linte’’, thoshte Teodor Hercëll – themeluesi i Sionizmit!

 

Ndërkaq në atë kohë do të trajtohet edhe një projekt tjetër i suksesshëm i Sulltanit, ai i linjës hekurudhore të Hixhazit si dhe ngjarjet tjera të rëndësishme të asaj periudhe e cila premton të jetë një dhuratë e fortë për gjeneratat e reja dhe historinë e ardhshme të këtij populli paqedashës duke i dëshmuar luftës së Sulltan Abdulhamid Hanit, si përcjellje popullit me mesazhin e “Luftës” së paepur të një Prerandori i cili me të gjitha forcat fizike dhe ato mendore luftoi deri para shfronësimit nga Porta e Lartë Osmano-Islame, periudhë në të cilin ai nuk nguroj të financoj edhe shumë organizma të Lëvizjeve Politike e Kulturore Shqiptare, në të katër Vilajetet.

Në atë kohëra të turbullta të zhvillimeve politike të perandorisë ishte edhe Shehzade Sabahatin efendiu një ”liridashës” i flaktë anti-Abdulhamidian edhepse sulltanin e kishte dajë i stërmbushur me mllefosje prej ideologjisë së lëvizjesë Xhon-Turke të ushqyer nga idealet e Revolucionit Francez prapa së cilës qëndronte sionizmi i familjes Rotschillds, mllefosje e cila kurrë su shuajt derisa nuk u rrëzua nga froni Sulltan Abdulhamidi i Dytë.

Ishte Propaganda e ngjajshme me atë të sotmen mediatike që bënin kërdi dhe skandale politike njollosjeje ndaj çdo kundërshtari politikë që nuk ishte në ujdi me idetë e tyre imperialiste të kohës që nuk hezitonin të etiketonin edhe Abdulhamidin si ‘’Diktatori i Kuq’’, e njëjta gjë që u bëhet sot edhe burrështetasve që mendojn e veprojn me kokën e tyre në mbrojtje të interesave të Popullit Sovranë, akt që me vite të tëra përjetohetë kohëve të fundit ndaj ca politikanëve siç janë Kryeministri Viktor Orban, Maduroja e Venezuellës, Presidenti Rexhep Tajip Erdogan i etiketuar siç etikohej edhe paraardhësi i tij Abdulhamidi Hani ‘’Diktator i egër’’!

Në atë kohë kritike Shehzade Sabahatin efendiu anti-Abdulhamidian kaloi një periudh të jetës kushtuar lëvizjesë Xhon-Turke me ide Iluministe mbi ‘’lirinë’’ utopike të ideizuar nga Fri-Masoneria nën parollën e kohës antinjerëzore; ‘’Liberte-Egalite-Fraternite, sllogani famëzezë Masono-Iluministe që çoi njerëziminë në vëllavrasje nga e cila përfituan vetëm ata që e shpikën këtë lëvizje famëkeqe imperialiste brenda shekujve.

Thënia franceze Liberté, égalité, fraternité; që do të thotë “Liri, Barazi, Vëllazëri” është një nga simbolet e Revolucionit Francez të vitit 1789. Kjo frazë, e shkruar në pjesën e pasme të frangave të vjetra franceze, është shkruar edhe në Euro Franceze sot. Përveç kësaj, shumë grupe të tjera nëpër botë, të tilla si Komiteti i Bashkimit dhe Përparimit ‘’İttihat ve Terakki Cemiyeti’’, u përpoqën të përvetësonin këtë parullë fatkeqe të Revolucionit Francez. Komiteti i Bashkimit dhe Progresit; Në kundërshtim me Absolutizmin homogjen në Perandorinë Osmane, ai përktheu thënien Franceze “Liberté, égalité, fraternité” me konceptet e “Lirisë”, si “Hürriyet (Liria), Müsavat (Barazia), Uhuvvet (Vëllazëria)” dhe u përpoq ta përdorë si armë me kuptime të ngjashme që përdoren edhe sot nga euro-regjimet hegjemoniste mbi popujtë e botës si ideologji nënshtruese ndër këmbëtë e tyre kolonialiste.

Këtë parollë në dukje ‘’joshëse’’ më verbërisht e përvetsuan regjimet shqiptare të kohës që më së keqi u zbatua me kohë nga regjimi kriminel Enverist ndaj popullit shqiptar të pafatë derisa nuk u degradua totalisht nga feja dhe kombësia… me spiunime, indoktrinime, kërcënime, denigrim, dhunë fizike dhe likuidime pa gjyq.

Këto fraza demagogjiko-imperialiste në kokat e njerëzve u mbjellën si ide përparimtare të pranuara kinse Pacifiste si Paqësor dhe Barazues mbi Vëllezëri Kosmopoliste të cilës ia panë sherrin e tërrë bota e mashtruar deri në pikën e fundit… përpos imperialistëve të cilët arritën t’ua gllabërojnë tokat me pasuritë e tyre nacionale duke grumbulluar për vete një pasuri marramendëse në kurriz të mendjengushtësis së verbëruar pas parollave lajkatuese!

Edhe shehzade Sabahatin efendiu nuk u qetësua dot derisa të shfronësohej Sulltan Abdulhamidi gjatë ndejtjes në Parisë të Francës të ushqyer me shpresa të rrejshme kinse do të kthehet prej ekzilit në vendlindje si fitues mbi kalë të bardh kështu i kishin ‘’premtuar’’ padronat illuminist postin e fronit të dajës së tij pasi të syrgynosej në Selanik. Por, ajo ditë kurrë nuk erdhi sepse fjalën e dhënë ‘’gjarpëri’’ kurrë nuk e zbaton, sepse bie ndesh me natyrën e tij ‘’kafshues’’!

Pasi arritën ta rrënojn Sulltan Abdulhamid Hanin prej posti përnjëherë shpallën Kushtetutën e Re në të cilën futën si preambullë ndalimin e rikthimit të anëtarëve të familjes perandorake në vendlindje nga gjaku i Abdulhamid Hanit, posaçërisht në Pushtet. Kështu iu ndërpre rruga e shehzade efendiut Sabahatin naivit të rikthehet në vendlindje nga ekzili, i zhgënjyer e i manipuluar ai u shënua si tradhëtar i amanetit të popullit në analet historike në ekzil të Francës, deri më vitin 1948! Pasi qëllimi u arrit  sipas dëshirave të imperialistëve pas shumë peripecive politike atij ia mundësua t’i  rikthehen në vendlindje vetëm eshtrat pasi të ishte abolicinuar si person i familjes perandorake, më vitin 1952!  Prandaj, Shumica e njerëzve të thjeshtë nuk e kuptojnë se çfarë po ndodh me të vërtetë. Edhe ata as nuk e kuptojnë që ata nuk e kuptojnë, thotë Noam Chomsky!

 

Ja kështu përfundojnë tradhëtarët e gjakut e të vatanit që qorazi i besojn gjarpërit dredha dredha kinse kurrë nuk do të arrij ti kafshoj ngase ai e mendon veten se është nga familja e ‘’reptileve illuminist’’, fatalisht!

Por sidoqoftë, është mbresëlënëse një fjali që e tha i madhi Sulltan Abdulhamid Hani i Dytë pasi të ishte etiketuar nga mediat perëndimore të kohës si ‘’Diktatori Gjakpirës’’; … ‘’Ne nuk vdesim nga plumbi por nga Iftiraja (shpifja). Por, gjithsesi se do vjen në një kohë një popull që do ta kthej itibarin /nderin/ e humbur, padyshim’’! … Ja siç jemi duke vepruar ne popujtë e ish perandorisë osmane sot!