“S’mund të na diskriminojnë”, Kurti për situatën e shqiptarëve në Luginën e Preshevës: Të trajtohen njësoj si komuniteti serb në Kosovë!

Kryeministri i Kosovës Albin Kurti, nëpërmjet një reagimi në Twitter është ndalur tek situata e shqiptarëve në Luginën e Preshevës.

Kryeministri i Kosovës është ndalur tek problemet me të cilat përballet shqiptarët, duke thënë se as Presheve dhe as Bujanoci nuk kanë spital dhe si pasojë detyrohen të shkojnë në spitalin e Vranjës. Një spital ku nuk është punësuar asnjë shqiptar.

Reagimi i Albin Kurtit:

Ne nuk mund të diskriminojmë në respekt. Komuniteti shqiptar në Serbi ka të njëjtën vëmendje si komuniteti serb në Kosovë. kjo është vetë premisa e të drejtave të pakicave – se përkatësia etnike nuk mund dhe nuk duhet të përcaktojë vlerën ose mungesën tuaj në një vend. 6 mijë shqiptarë (siç ka raportuar Dr. Flora Ferati) janë larguar ilegalisht nga listat votuese dhe kështu ata nuk mund të votojnë, punojnë, blejnë prona, ose t’i dërgojnë fëmijët në shkolla. As qyteti i Preshevës dhe as Bujanoci në Serbi – popullsia e të cilit janë kryesisht shqiptarë (70%) nuk kanë spital. Banorët detyrohen të shkojnë në një qytet aty pranë, në Vranje, ku nga 700 të punësuar nuk ka asnjë shqiptar. Së fundi për një vend pune për doktor, aplikuan 10 persona – 9 shqiptarë dhe 1 serb. Ky i fundit u pranua. Ky është vetëm një shembull i diskriminimit të shqiptarëve, që përfshin edhe privimi i fëmijëve nga librat, cenzurimi i shprehjes artistike dhe spastrimi etnik mjete administrative.

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne