Etiketeimperializmi

Opinion

«Çfarë mësuam nga Maji i 68-ës?»

Fjalim i Maki Papadhopulos, anëtar i Byrosë Politike të KQ të Partisë Komuniste të Greqisë (KKE), në Festivalin e studentëve të Rinisë Komuniste të Greqisë...

Bota Opinion

Pse SHBA-ja ka nevojë për luftë?

nga Jacques R. Pauwels Të paktën teorikisht, të pasurit dhe forcat e Amerikës supozohet të kenë qënë mbështetës të mëdhenjë tregtisë së lirë dhe kanë qënë...

Opinion

Skenderbeu si hero terrorist!

Daut Kërçova Fakti pse Shqipëria sot për mirë e për keq, Skënderbeun e gjen si hero të saj të imponuar nga imperializmi katolik i Austrisë dhe Italisë në të...

Opinion

Mjaft eksportuat amerikanizmin

A është më e mirë gjendja në Lindjen e Mesme me praninë e Shteteve të Bashkuara në rajon? Ku janë “demokracitë” e lulëzuara që Shtetet e Bashkuara pretenduan...