Etiketeislami

Opinion

Ku po drejtohet bota arabe?

Nga: Mahmud Erol Kilic Gjeografia e afërt që ne e quajmë bota arabe ka vazhduar të jetë thelbi kryesor i një bote më të gjerë besimi të quajtur bota myslimane...

Opinion

Islami, islamofobia dhe Perëndimi

Islami dhe Perëndimi, nga popujt përkatës, perceptohen kryesisht si dy kategori të veçuara, jo rrallë të rivalizuara, dy bota të ndara dhe të mbyllura, që nuk...

Bota

Amerika Latine e interesuar për Islamin

Anibal B. Bakir, kryetar i Qendrës Islamike të Republikës së Argjentinës (CIRA). Ka një interesim në rritje për fenë Islame në Amerikën Latine, tha të premten...

Opinion

Islamofobia

Latif Mustafa Islamofobia, sado që si koncept i ri të duket, rrënjët e saj, gjegjësisht formësimet më primitive të saj kanë të bëjnë me dy sëmundjet më të...

Islamofobi Opinion

ISLAMOFOBIA

Qani Osmani Që prej ekzistimit të njerëzimit nuk ka të ndalur lufta mes së mirës ndaj së keqes, mes drejtësisë ndaj padrejtësisë dhe mes humanizmit ndaj...

Rajoni

Në Shkup shënohet Nata e Beratit

Shkup Me një program të organizuar në xhaminë Mustafa Pasha në Shkup është shënuar Nata e Beratit, e cila konsiderohet si natë lajmëruese për ardhjen e muajit...

Video

Islami pas mundjes se Shtetit Islamik

Lidhur me situaten pas mundjes se Shtetit Islamik, historiani Olsi Jazexhi ka bere nje permbledhje te ngjarjeve. Me shtet islamik historiani thote se nekupton...

Opinion

Rinia euro-perëndimore

Pas rënies së komunizmit, në Bashkimin Sovjetik dhe në Ballkan u ndie mungesa e shënjestrës, u ndie një vakum për shënjestrimin e shigjetave të tyre...

Opinion

Turqia dhe sprova e Islamit me arabët

nga Yusuf Kaplan. Ardhja e Islamit është një moment historik në historinë e njerëzimit. Në gjysmën e parë të shekullit, Islami u përhap në Kinë, Paqësor, në...

Opinion

Islami Evropian

nga Kudret Bulbul. Në Evropë po zhvillohet tashmë prej kohësh një debat intensiv mbi Islamin Evropian. Edhe pse ky është një debat kryesisht për myslimanët...

TE TJERA

Keqkuptime mbi Islamin dhe Dhunën

Një nga keqkuptimet më të përhapura mbi Islamin është ai sipas të cilit muslimanët janë të prirë të shndërrohen në terroristë të dhunshëm. Kjo situatë është...

Kultura Opinion

Mësimet e Endelusit

Në historinë e gjithmbarshme të Islamit nuk ka faqe më të dhimbshme dhe më pikëlluese sesa ato të historisë së shtetit Islam në Endelus. Vetëm në Endelus është...

Opinion

Me cilat turma po krenohemi?

Shkruan : Mr. Driton Arifi Me cilat turma po krenohemi? Mania e shthurur tek disa njerëz që të kenë pas vetes një numër ndjekësish që përputhen ideologjikisht...

Opinion

Koha e mosarsyes

nga Ibrahim Kalen. Ikonëthyesi dhe ngahera dyshuesi Niçe (Nietzsche) shkroi në 1885-ën se “ka një element kalbësie në gjithçka që e karakterizon njeriun...

Opinion

Politizimi i Islamit

nga Senada Tahirović Faktin se boshnjakët herë pas here përpiqen të diskreditohen politikisht para zyrtarëve , institucioneve të Bashkësisë Evropiane dhe në...

Bota Opinion

Periudha e mungesës së arsyes

Artikulli i zëdhënësit të Presidencës turke, Ibrahim Kalin i publikuar në gazetën “Daily Sabah”. Në 1885, Nietzsche gjithnjë i dyshimtë dhe ikonoklastik shkroi...

Opinion

Orientalizmi, Dezinformimi dhe Islami

Abu Iman Abd el-Rrahman Robert Skuajers Në emër të Allahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit Çdo person, me një mendje te hapur, që studion e kërkon në fushën e...

Opinion Sociale

Islami, njeriu dhe edukata morale

H. Vehbi Gavoçi Islami është një kod ligjesh për drejtimin e jetës së njerëzve në çdo kohë e në çdo skutë të dheut. Kjo rrugë, që simbolizon përuljen e bindjen...

Opinion

Dy mundësi: Gjuha dhe feja

Nga Ayhan Demir* Fakti që Ministri i Jashtëm i Serbisë, Ivica Dacic, si i zoti i shtëpisë, këndoi këngë turqisht gjatë vizitës së Presidentit të Turqisë Recep...

OPINIONE

INTERVISTA