EtiketeTurqit

Opinion

PSE TURQIA?

Shkruan: Savash VELIU  Turqia është faktori i ri vendimarrës për të ardhmen e Ballkanit dhe Mesdheut si ballancuesja kyçe drejtë zhvillimeve të fuqishme...

Historia Opinion

ARNAUTËT

Shkruan: Nexhat Ibrahimi Arnautë janë shqiptarët në fjalorin turk dhe në fjalorin e disa popujve të tjerë. Mendimi dominues është se kjo fjalë e ka prejardhjen...

Opinion Shqiperia

Gjërat që na bashkojnë

Të një rëndësie të madhe janë marrëdhëniet në sferën ekonomike, ku roli i kapitalit turk në vend ka ardhur duke u rritur. Në vizitën që zhvilloi në Shqipëri...

Opinion

Miti për turqit e pamposhtur

“Ballkani perëndimor është hapësirë vakum, i cili nuk mund t’i zgjidhë problemet dhe kundërthëniet dhe, për këtë arsye, ndërmjetësuesi (miqësor) jo vetëm që...

Opinion

Paradigmë e re mbi lidhje të vjetra

Në planin historik, Turqia mbetet trashëgimtarja e vetme e një perandorie shumëkombëshe, ku bënin pjesë edhe shqiptarët dhe ku ishin të integruar në saje të...

Opinion

Zënka e mirëbërësve të Ballkanit

Edhe pse një kohë të gjatë sistematikisht ishin të shtypura, lidhjet e afërta kulturore, historike dhe shpirtërore të Turqisë me Ballkanin e bëjnë Turqinë...

Bota Opinion Rajoni

Koment – Perspektiva e Stambollit

Autor: Prof. dr. Kudret Bülbül* Në dashtë Zoti, së bashku do të takohemi çdo javë në këtë hapësirë virtuale për të përshkuar një rrugë të gjatë. Shkrimi është...

Opinion

Koment – Turqit e Rumanisë

Autor: Dr. Erhan TÜRBEDAR Krahina e Dobruxhës në Rumani është një nga hapësirat gjeografike shembullore të bashkëjetesës në paqe të komuniteteve të ndryshme...

Rajoni

Turqit në Kosovë përkrahin Erdoganin

Shtetasit e Turqisë që jetojnë në Kosovë dje votuan për referendumin që do të mbahet me 16 prill, ku pritet të votohet pro ose kundër ndryshimeve kushtetuese...