Rajoni

Thaçi: Serbia po mundohet të mohojë gjenocidin e kryer në Kosovë

Presidenti i vendit, Hashim Thaçi, ka thënë se krerët e Serbisë po mundohen para botës të mohojnë krimet, spastrimin etnik dhe gjenocidin e kryer nga ushtria e Serbisë në Kosovë.
Sipas tij, të mohosh gjenocidin e Serbisë kundër shqiptarëve në Kosovë është sikur të mohosh holokaustin e nazizmit të Hitlerit.

“Ka vetëm një dallim: holokausti është dënuar, kurse krimet e Serbisë po kalojnë po u ndëshkuar nga bashkësia ndërkombëtare! Një qasje e tillë e Serbisë nuk është aspak ndihmuese për procesin e normalizimit të marrëdhënieve ndërshtetërore dhe pajtimin”.
Më poshtë mund ta lexoni shkrimin e plotë të Presidentit Thaçi në Facebook.