Islamofobi

Turkofobi Alon Ben-Meir: Presidentit turk Erdogan me axhendë kërcënuese, kërkon të rinjgallë elementët e Perandorisë Osmane

Turkofobi i njohur Alon Ben-Meir vazdhon të kritikojë qendrimet e presidentit turk Rexhep Taip Erdogan në politikën e jashtme. Së fundmi ai ka kritikuar kreun e shtetit turk se po ringjall elemente të perandorisë osmane. Nga ana tjetër Alon Ben-Meir ka mbështetur aleancën izraelite-arabe duke e cilësuar si një lëvizje domethënës që gjoja do të shërbejë për të penguar përpjekjen e Presidentit turk Erdogan për të ringjallur elementet e Perandorisë Osmane dhe për të uzurpuar udhëheqjen nga Arabisë Saudite të Islamit Sunit në të gjithë botën. Ai shkruan gjithashtu se Erdogan mbështet me vendosmëri grupet ekstremiste islamike, për të përparuar axhendën e tij kërcënuese, e cila direkt kërcënon rrjedhën kryesore në shtetet arabe.

Statusi i Alon Ben Meir:

“Implikimi domethënës i aleancës së ardhshme izraelite-arabe është se ai do të shërbejë për të penguar përpjekjen e Presidentit turk Erdogan për të ringjallur elementet e Perandorisë Osmane dhe për të uzurpuar udhëheqjen e Arabisë Saudite të Islamit Sunit në të gjithë botën.

Në kundërshtim të drejtpërdrejtë dhe në kundërshtim me interesin e Gjirit dhe shteteve të tjera arabe dhe Izraelit, Erdogan mbështet me vendosmëri grupet ekstremiste islamike, përfshirë Vëllazërinë Myslimane, Hamas, Xhihadin Islam, dhe madje edhe ISIS, për të përparuar axhendën e tij kërcënuese, e cila direkt kërcënon rrjedhën kryesore Shtetet arabe. Një aleancë e ardhshme arabo-izraelite do të krijojë një mur të padepërtueshëm që do të parandalojë që Erdogan të ndërhyjë më tej në çështjet e Lindjes së Mesme.”/GazetaImpakt/

OPINIONE

INTERVISTA