Rajoni

Vjosa Osmani: Bashkohem me ata që mbrojtën Teatrin Kombëtar

Kryetarja e Parlamentit të Kosovës Vjosa Osmani ka shprehur mbështetjen e saj për shqiptarët që kundërshtuan prishjen e Teatrit Kombëtar të Tiranës.

E pyetur nga gazetarët të hënën, Osmani tha:

“Unë dua në radhë të parë nga kapaciteti im, jo si kryetare e Kuvendit të Kosovës, por si dashamirëse e artit e kulturës që e kam vizituar shumë herë Teatrin Kombëtar, të shprehi gjithë mirëkuptimin dhe simpatinë time për të gjithë ata që janë ndier keq dhe e kanë kundërshuar rrënimin e kësaj ndërtese”

Ajo shtoi se preferoi të përmbahej nga komentimi i procedurave ligjore dhe vendimeve politike të autoriteteve shqiptare për prishjen e ndërtesës.

Në ditën e prishjes, Kryeministri në detyrë i Kosovës Albin Kurti gjithashtu vlerësoi rezistencën dhe inkurajoi protestuesit që të mos demotivoheshin nga shembja e tij.

Kurti theksoi “interesat e përkohshëm që lidhen me përfitimet e disave” si arsyen e vërtetë të prishjes së qeverisë së teatrit./exit