Bota

Zbulohet plani i Izraelit për të përzënë palestinezët

Burimet izraelite zbuluan planin e regjimit sionist për t’i përzënë palestinezët drejtë vendeve arabe fqinje dhe për të vendosur më shumë hebrenj në Bregun Perëndimor.

Sipas gazetës izraelite Haaretz, Yatesel Simothetish, anëtar në parlamentin e regjimit sionist dhe anëtar i Partisë Kombëtare të Unitetit, zbuloi se do të dizajnohej një qasje palestineze në vendet arabe, përballë numrit të hebrenjve në Bregun Perëndimor të Lumit Jordan. Sipas anëtarit të Knesetit të regjimit sionist, plani vendimtar i partisë së Aleancës Kombëtare, që eliminon mundësinë e formimit të një shteti palestinez, përfshin shpërbërjen e Autoritetit Palestinez dhe ushtrimin e sovranitetit izraelit mbi Bregun Perëndimor të lumit Jordan./ PT

OPINIONE