Zjarri në QSUT, Albana Koçiu jep shpjegime në Kuvend

Komisioni për Punë, Çështjet Sociale dhe Shëndetësinë mban mbledhjen e radhës, ku e pranishme është edhe ministrja e Shëndetësisë, Albana Koçiu. Ministrja i është përgjigjur disa pyetjeve të cilat i janë bërë në lidhje me zjarrin që ra në urgjencën e QSUT. Koçiu tha se çështja është akoma në hetim nga Prokuroria e Tiranës, por sipas informacioneve që ajo ka zjarri është shkaktuar përmes një defekti teknik.

Ajo shtoi se për fat të mirë, falë modernizimit të shërbimit shëndetësor në të gjithë vendin, shërbimet që nuk mund të jepen momentalisht në QSUT, jepen në disa spitale të tjera, siç është spitali i Shkodrës, Fierit apo edhe “Shefqet Ndroqi” në Tiranë.

Koçiu: Para se t’i përgjigjem pyetjeve, dua të komentoj të pavërtetat. QSUT është qendra më e rëndësishme shëndetësore në Shqipëri, shëmbëlltyra me e mirë e modernizimi të sistemit shëndetësor në të gjithë vendin. Transferimi i sëmundjeve të brendshme dhe disa reparteve të tjera edhe në spitale të tjera të vendit ka bërë një diferencë të madhe për njerëzit. Në Shkodër, Fier, apo edhe në ndonjë vend tjetër, qendrat spitalore janë në gjendje të japin shërbimet dhe të përballojnë fluksin, kur në QSUT nuk mund të jepet shërbim.

Vite më parë një gjë e tillë do tw ishte e pamendueshme dhe në një rast të tillë, sistemi shëndetësor do të pësonte një kolaps. Sa i përket incidentit, pa dashur ta normalizoj dhe as t’i jap më shumë rëndësi sa duhet, është një ngjarje e cila është nën hetim nga Prokuroria e Tiranës dhe nga të dhëna paraprake, mund të konfirmoj se ka pasur një defekt teknik.

Ka pasur djegie të kabujve elektrikë, e cila për pasojë ka shkaktuar disa dëme dhe ka dëmtuar disa aparatura. Sot që flasim puna dhe shërbimet vijojnë pa probleme më urgjencën e QSUT dhe të vetmet shërbime që mbeten të zhvendosura përkohësisht janë ai i kardiologjisë dhe ai i sëmundjeve të brendshme./tpz

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne