23,000 viktima iraniane të akteve terroriste

Sekretari i Shtabit për të Drejtat e Njeriut në Gjyqësorin iranian, duke theksuar se Republika Islamike e Iranit ka qenë viktima më e madhe e akteve terroriste, shtoi: 23 mijë njerëz të pafajshëm janë martirizuar në Iran si pasojë e akteve terroriste.

Në margjinat e seancës së katërt të gjykatës që po shqyrton rastin e anëtarëve dhe drejtuesve kryesorë të grupit terrorist Muxhahedin-e-Khalk (MEK), Kazem Gharibabadi tha: Terrorizmi është një nga krimet më të mëdha që kryhet me mbështetjen e disa vendeve që pretendojnë se mbrojnë të drejtat e njeriut në botë.

Sekretari i Shtabit të të Drejtave të Njeriut në Gjyqësorin iranian, duke iu referuar domosdoshmërisë së mbrojtjes së viktimave, zbatimit të drejtësisë dhe përballjes me mosndëshkimin e akteve të terroristëve të MEK, shtoi: Të gjitha këto raste janë ndër parimet e luftës kundër terrorizmit dhe promovimit të të drejtave të njeriut.

Gharibabadi duke folur për mbajtjen e procesit gjyqësor për krimet e drejtuesve të grupit terrorist MEK, tha: Qëllimi i mbajtjes së kësaj gjykate është zbatimi i drejtësisë dhe duhet të merren masa ligjore dhe gjyqësore për t’u përballur me veprimet e grupeve terroriste, sepse ato nën maskën e veprimeve politike i maskojnë krimet e tyre terroriste si aktivitete të të drejtave të njeriut, dhe ato duhet të demaskohen./parstoday

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne